Wereldkampioene Kirsten Wild opnieuw in Ronde van Lekkerkerk

Deel dit:

wildLEKKERKERK – Kirsten Wild staat op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, aan de start van de 57e Ronde van Lekkerkerk.

De 36-jarige wielrenster uit Zwolle is in de vorm van haar leven. Voor het tweede jaar op rij was ze begin maart de koningin van de wereldkampioenschappen baanwielrennen. Vanuit Polen nam ze twee wereldtitels en een zilveren medaille mee naar huis. Haar hoge niveau trok Wild vervolgens door op de weg. Eind maart won ze twee World Tour klassiekers; de Driedaagse Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem.

Na de twee gewonnen klassiekers reed Wild in april ook nog de Healthy Ageing Tour, een vijfdaagse etappekoers in het noorden van Nederland. Daar won ze twee etappes en werd de snelle sprintster derde in het eindklassement. De Ronde van Lekkerkerk won Wild nog niet. Ze stond er in 2018 echter wel op het podium. Na een spannende wedstrijd werd ze derde achter Amy Pieters. Dit jaar hoopt Wild de zege naar zich toe te kunnen trekken. Haar komst wordt mogelijk gemaakt door Koeriersdienst Marius van der Laan.

Vrouwen topaffiche in Ronde van Lekkerkerk
Net als in de afgelopen jaren legt het Wielercomité Lekkerkerk de nadruk van haar evenement op de wielerwedstrijd voor vrouwen. Zij zullen op Hemelvaartsdag dan ook het hoofdonderdeel in het programma zijn. Om 13.45 uur rijden tien prominente rensters een korte tijdrit over één ronde, waarna om 14.20 uur het criterium voor de vrouwen start. Nadat in de ochtend de Hemelvaartsdagloop is georganiseerd, openen de amateurs om 12.15 uur de wielerronde. Na de vrouwen sluiten de elite/beloften mannen om 16.00 uur het wedstrijdprogramma af.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.