Dolend Spirit gaat ook onderuit tegen Strijen

Deel dit:

spirit1OUDERKERK A/D IJSSEL – Een tegen zichzelf spelend Spirit heeft ook tegen Strijen geen punt weten te behalen. De ploeg ging tegen een eveneens zeer matig spelende tegenstander onnodig onderuit.

De topscorer van vorig jaar, Kevin Guttink, is niet langer verzekerd van een basisplaats in de geel-witte hoofdmacht. Hij startte dan ook een paar uur eerder in Spirit 2. Trainer Warry van Wattum koos in de spits opnieuw voor Björn van Dijk, die op de flanken geassisteerd werd door Christian Schrader en Raoul Haliwela. Na het debacle een week eerder tegen Heerjansdam (8-1) was het afwachten in hoeverre de spelers hiervan waren hersteld.

In de derde minuut hield alles wat Spirit was de adem in. Ferri Rietkerk gaf een foutieve pass die door de spits van Strijen werd opgepikt. Tot opluchting van iedereen spatte zijn schot op de lat boven keeper Haasnoot uiteen. Spirit was gewaarschuwd, maar kreeg geen grip op de wedstrijd. Het spel oogde onverzorgd en rommelig en het middenveld werd nauwelijks in het spel betrokken. Met lange ballen werd getracht de voorwaartsen te bereiken maar veel ballen kwamen niet aan.

Beide ploegen kregen enkele kleine kansen, maar beide keepers kwamen nauwelijks in de problemen. Tot de 26ste minuut. Uit een (korte) corner kreeg een speler van Strijen alle ruimte om uit te halen en zijn schot verdween achter doelman Bas Haasnoot. Twee minuten later was er een kans aan de andere kant van het veld. Björn van Dijk speelde Eric Jansen aan die op zijn beurt Raoul Haliwela bediende. Hij richtte het vizier net iets te hoog om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen.

De tweede helft was al niet veel beter. Spirit speelde zonder lef en de bal werd veelvuldig teruggespeeld op doelman Haasnoot. Toch leek de ploeg op 1-1 te komen. In de 67ste minuut nam Christian Schrader een corner. Na een scrimmage voor het doel leek eerst een kopbal van Raoul Haliwela in het doel te belanden, waarna de bal voor de voeten van Bob van der Veen belandde. Beide pogingen werden echter teniet gedaan. Twee minuten later leek Strijen de voorsprong te vergroten, maar Stefan Bitter bracht redding. Trainer Van Wattum probeerde door een drietal wissels nog meer druk op de aanval te zetten, maar verder dan enkele kansen kwam zijn ploeg niet. De doelman van Strijen redde in blessuretijd nog bekwaam op een schot van Eric Jansen, waar net ervoor Strijen een dot van een kans op 0–2 had gemist.

Door het verlies is de Ouderkerkse club op de voorlaatste plaats terecht gekomen. Komende zaterdag wacht Pelikaan uit.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.