De Waard aan Tafel: nieuwe gezichten en mooie resultaten [video]

Deel dit:

img_2048-kopieKRIMPENERWAARD – De eerste uitzending van ‘De Waard aan Tafel’ van 2017 kenmerkt zich door nieuwe gezichten en mooie resultaten. Gert van den Berg maakt zijn tv-debuut als presentator van het praatprogramma van RTV Krimpenerwaard naast Ilja Bakker, er schuiven twee kersverse voorzitters aan, er zijn Awardwinnaars en kanjers die bijna 60.000 euro ophaalden voor een goed doel.

Frisse voorzitter Janette Hofman vertelt samen met Rob Rietveld over de koers die zij met het Cultuurhuis in Krimpen aan den Lek wil inslaan. Een nieuw pand, een nieuw bestuur en volop ideeën om van het Cultuurhuis het middelpunt van de regio te maken. Op 21 januari maken ze een mooie start met de officiële opening.

img_2033-kopie

Heidi Gabrielle en Gino Fox zijn in Nederland nog niet zo heel bekend, maar hebben inmiddels twee Texas Country Music Awards op zak. Omdat Heidi uit Krimpen aan de Lek komt, beginnen ze met het veroveren van de Krimpenerwaard. Tijdens de uitzending spelen ze twee nummers en ze hebben een leuke Facebookactie. Meer informatie hierover in de uitzending.

De Tweede Kamerverkiezingen komen er aan en drie jongeren uit de Krimpenerwaard hebben (aspirant-)kamerleden weten te strikken voor een debat in De Waard in Bergambacht op 27 januari. Wouter de Jong, Kars Terlouw en Luuk Vermeulen hebben hiervoor de handen ineen geslagen. Drie vertegenwoordigers van de christelijke partijen zullen debatteren over diverse onderwerpen. Dit neemt niet weg dat iedereen, ongeacht leeftijd, politieke kleur of levensovertuiging welkom is om bij het debat aanwezig te zijn.

img_2058-kopie

Het kan bijna niemand zijn ontgaan dat er het afgelopen half jaar diverse acties zijn gehouden om geld in te zamelen voor de operatie van Schoonhovenaar Lesley Veen die aan de zenuwziekte MS lijdt. Inge Dannenburg en Bianca de Jong vertellen aan tafel over de achtbaan waarin zij de afgelopen maanden hebben gezeten en ze kunnen nog nauwelijks beseffen dat ze de benodigde 60.000 euro bijna bij elkaar hebben gebracht. Op moment van uitzending is Lesley Veen in de Filipijnen en heeft de behandelend arts hem fit genoeg verklaard om de behandeling in gang te zetten.

img_2099-kopie

Nog een nieuwe voorzitter is Gerrie van den Akker. Zij zal gymvereniging KDO Krimpen aan den IJssel leiden in het jubileumjaar. Dit jaar bestaat de vereniging honderd jaar en Gerrie vertelt samen met Jolanda Otter welke activiteiten ze allemaal zullen organiseren om dit te vieren. Hoogtepunt wordt het weekend van 24 en 25 juni: dan is er op zaterdag een uitvoering met alle groepen en op zondag een uitvoering van de jazzgroepen om te vieren dat er 35 jaar jazzdans wordt gegeven.

img_2127-kopie

Tot slot vertellen Cees Reichard en Tony Hardenberg over hun plannen om de Overtuin Bisdom van Vliet in Haastrecht weer in de oude glorie te herstellen. De afgelopen dertig jaar is er weinig onderhoud gepleegd, dus er ligt een grote taak voor de vele vrijwilligers om onder andere de grot en het grafmonument te herstellen. Verder zijn er enorm veel bloembollen geplant en wordt het hele park wekelijks onderhouden.

img_2131-kopie

Met een prachtige versie van Gino Fox en Heidi Gabrielle van de Elvis-klassieker ‘Can’t help falling in love’ wordt de uitzending afgesloten. De volgende uitzending zal op 24 januari worden opgenomen. Publiek is daarbij natuurlijk van harte welkom.

img_2172-kopie

img_1997-kopie

img_2053-kopie

img_2047-kopie

img_2158-kopie

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.