Schilderes Nanette Maaijen-Eskes uit Schoonhoven op punt van doorbreken

Deel dit:

IMG-0827SCHOONHOVEN – Als kind kon ze altijd al goed tekenen maar was ze op latere leeftijd liever bezig met boetseren en gedichten schrijven. Ze heeft indertijd ook een opleiding Keramiek gedaan.  Echter nadat haar broer gevraagd had om voor een bedrijf een schilderij te maken is ze verder gegaan in de schilderkunst. Nanette Maaijen-Eskes is het grote onbekende talent die nu langzaam maar zeker een steeds grotere bekendheid geniet.

Al enige jaren heeft Nanette een eigen atelier, het ‘Eskes Atelier‘ aan de Opweg 42 in Schoonhoven. “De vraag van mijn broer om een schilderij te maken is de aanzet geweest om een eigen atelier te beginnen”, vertelt Nanette in een uitgebreid gesprek met RTV Krimpenerwaard. De naam van het atelier is haar meisjesnaam.  De van oorsprong uit Montfoort afkomstige schilderes begint nu in een fase te komen dat ze schilderijen maakt die ze ook wil verkopen. “Mijn grote voorbeeld is de schilder Henk Helmantel uit Groningen die op een levensechte manier stillevens schildert. Ik maak voornamelijk portretten, probeer uitdrukkingen erin te verwerken die een verhaal vertellen”, aldus Nanette. Opvallend is dat Nanette geen opleiding heeft gedaan en de schilderkunst geheel zelf eigen heeft gemaakt.

Inmiddels geeft de Schoonhovense kunstenares tekenles aan vooral kinderen in de leeftijd vanaf zeven jaar. Ook enkele volwassenen volgen bij haar lessen. Daarmee kan ze de kosten voor verf en linnen doeken bekostigen. Onlangs heeft ze zich opgegeven  voor de Nationale Kunstdagen die dit najaar op 10 en 11 november in Nieuwegein worden gehouden. En tot haar verrassing was ze probleemloos door de voorronde gekomen en mag dan ook deelnemen aan deze kunstdagen. Bescheiden als ze is spreekt ze haar verbazing uit: “ik doe maar wat en blijkbaar vinden ze dat al goed genoeg”.

Meer over de talentvolle Nanette Maaijen-Eskes komende zaterdag in een uitgebreid gesprek  op RTV Krimpenerwaard tussen 12.00 en 14.00 uur.

IMG-0832

IMG-0836

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.