RTV Krimpenerwaard zendt Winterse 50 uit

Deel dit:

winterse50KRIMPENERWAARD – RTV Krimpenerwaard zendt zondag 20 december tussen 13.00 en 17.00 uur de Winterse 50 uit, de jaarlijkse hitlijst met de grootste kerst- en winterhits. Presentatie is in handen van Andre Jonkheid.

Imagine van John Lennon is dit jaar de grootste stijger in de Winterse 50. Het nummer maakt een gigantische sprong, van 34 naar 6. Lennon verdrijft daarmee zelfs zijn andere notering, de kersthit Happy X-Mas, naar een lagere plek in de lijst. Hoewel Imagine geen typische kerst- of winterhit is, hebben dit jaar bijzonder veel mensen op dit liedje gestemd voor de Winterse 50. De tekst is na ruim veertig jaar actueler dan ooit. Na de aanslagen in Parijs hebben veel mensen hoop geput uit dit nummer.

De populairste kerst- en winterhit is nog steeds Last Christmas van Wham. Op twee staat Band Aid met Do they know it’s Christmas, de derde plek is voor Chris Rea met Driving home for Christmas. Er is ook zeker ruimte voor nieuwe muziek, zo komen er dit jaar kersthits van Justin Bieber en meidentrio O’G3NE nieuw binnen in de Winterse 50. Maar aan de top van de lijst zijn het toch de onverwoestbare klassiekers die de meeste stemmen krijgen.

Luisteraars van 150 lokale omroepen in Nederland en België hebben de afgelopen weken online gestemd op hun favoriete kerst- en winterhits. Er zijn dit jaar zo’n 110.000 stemmen uitgebracht. Kijk voor de complete lijst op www.winterse50.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.