Radio d’HuZes: dé zender voor Alpe d’HuZes [video]

Deel dit:

alpe1REGIO – Woensdag 1 en donderdag 2 juni beklimmen duizenden sportievelingen weer de Franse Alpencol Alpe d’Huez om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Radio d’HuZes doet beide dagen op zowel radio als televisie uitgebreid verslag van Alpe d’HuZes.

Radio d’HuZes is een samenwerkingsverband van diverse lokale omroepen in de regio. In het verleden deden zij alleen verslag voor de eigen luisteraars; sinds vorig jaar is Radio d’HuZes dé omroep voor heel Nederland en iedereen daarbuiten die naar de evenementenzender van Alpe d’HuZes luistert.

alpe

Een groep van ongeveer vijftien vrijwilligers gaat naar Frankrijk om verslag te doen van de beklimmingen, niet alleen voor de radio maar ook voor tv. Op woensdag en donderdag zijn de verslaggevers de hele dag live volgen via de frequenties van de deelnemende omroepen.

Bijzonder dit jaar is dat Jeroen Jansen, radioverslaggever bij Radio d’Huzes, op donderdag de berg zal opwandelen en onderweg verslag doet van zijn belevenissen. Een cameraploeg is actief op het finishplein om het evenement op beeld vast te leggen. Ook in Nederland gaat een groep vrijwilligers aan de slag om rondom de uitzendingen vanuit Frankrijk radioprogramma’s te maken.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.