Wethouder Sleeuwenhoek bekijkt kunstprojecten Krimpenerwaard

Deel dit:

cultuurhuisKRIMPENERWAARD – Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek bekeek donderdag verschillende kunstprojecten in de gemeente Krimpenerwaard. Door dit bezoek maakte ze kennis met de mensen die betrokken zijn bij de kunstprojecten. Ook kreeg ze een goed beeld van de achtergronden, de realisering en de locaties waar de kunst wordt geplaatst.

De kunstroute begon bij de rotondes in Bergambacht en Ammerstol. Op de rotonde in Bergambacht is onlangs een historische trein onthuld. De rotonde bij Ammerstol krijgt binnenkort een kunstwerk: een zalmboot. Beide kunstwerken zijn gemaakt door Verdo staalconstructies BV uit Bergambacht.

In Lekkerkerk bezocht de wethouder de vernieuwde kademuur langs de Lek. Hier worden 25 bronzen zalmen bevestigd met een strofe uit een zalmlied. Ook wordt een oude deksloof onderdeel van de nieuwe kademuur. Verder zal het gedicht van polderdichter Corie Grootendorst op een kunstige manier verbeeld worden langs de Lek. Het gedicht blikt terug op de gifaffaire in 1981 en geeft een frisse vooruitblik op de toekomst. Kunstenaar Dick Aerts en de historische vereniging Lekkerkerk waren aanwezig bij het bezoek van de wethouder.

Daarna ging de wethouder naar Krimpen aan de Lek. Hier werd het nieuw gebouwde en in ontwikkeling zijnde dorpshart bekeken. In het Cultuurhuis kreeg de wethouder uitleg over het nieuw te bouwen Cultuurhuis. Vertegenwoordigers van de historische vereniging Crempene waren aanwezig. Op de Zaag ontmoette ze Leo Jongenotter, die de opdracht heeft gekregen een kunstwerk ‘afscheid Nederlek’ te maken. Afsluitend werden er gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de stichting Zilverstad Rotondes Schoonhoven en betrokkenen bij de geplande kunst op de rotondes van Stolwijk en Haastrecht.

De kunstprojecten die wethouder Sleeuwenhoek bezocht zijn door de voormalige gemeenten in gang gezet en/of naderen hun voltooiing. Voor de andere kunstprojecten die nog in ontwikkeling zijn, wordt een nieuw bezoek georganiseerd. Uiteindelijk zal de wethouder een belangrijke rol spelen bij de feestelijke onthulling van de diverse projecten, die soms onderdeel zijn van een gebiedsontwikkeling.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.