Voedselpakketten besmeurd bij Voedselbank Krimpenerwaard

Deel dit:

voedselbankSCHOONHOVEN – Voedselbank Krimpenerwaard is slachtoffer geworden van inbraak. Voedselpakketten en -voorraad zijn daarbij besmeurd en kapot gemaakt.

“De voedselveiligheid van onze producten kan niet meer gegarandeerd worden. Hierdoor zijn we niet in staat voedselpakketten te leveren”, zegt een bestuurslid. “We kunnen er niets meer mee. Dit is een ramp voor onze cliënten.”

De dader of daders kwamen in de nacht van donderdag op vrijdag binnen door de achterdeur van het pand aan de Industrieweg in Schoonhoven met grof geweld te forceren. “Ze zijn flink tekeer gegaan. Alle pakketten zijn op de grond gesmeten en de inhoud is vernield. Ook zijn voorraadpallets omgegooid. De ravage is enorm. Er is niets gestolen; het ging ze echt om het onbruikbaar maken van de pakketten.”

Voedselbank Krimpenerwaard gaat aangifte doen bij de politie. “De politie is al een kijkje komen nemen, maar de betreffende agenten moesten weg vanwege een spoedmelding.”

Wie er achter deze daad zitten, is voor het bestuurslid een raadsel. “Zoiets doe je toch niet. Als je ons al wil aanpakken, dan doe je dat niet over de rug van onze cliënten.”

Het incident komt in de week dat Voedselbank Krimpenerwaard bekendmaakte via de civiele rechter het royement van Voedselbank Nederland aan te vechten. “Misschien heeft dat er iets mee te maken. We hebben eerder met bedreigingen te maken gehad en er is ook al eerder geprobeerd in te breken. Dit slaat echter alles. We moeten nu in ieder geval deze week nee verkopen tegen onze cliënten en misschien volgende week ook wel. Want de regels met betrekking tot voedselveiligheid zijn streng. Dit heeft een enorme impact.”

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Wim Kok zegt:

    Wat erg dat ( normale mensen ) geen vertier kunnen vinden en anderen met hun gedrag zoveel leed berokkenen.

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.