Sportinstuif Sport is Baas groot succes

Deel dit:

sportisbaasHAASTRECHT – De eerste sportinstuif van Stichting Sport is Baas trok veel belangstellenden naar de sporthal van Haastrecht afgelopen woensdag. De kinderen van basisschool De Morgenster konden met hun ouders en grootouders gedurende een doorlopend middagprogramma deelnemen aan allerlei onderdelen. De opkomst toonde aan dat bewegen een belangrijke rol speelt in het leven van velen.

“De kinderen genieten van een middag vol bewegen en dat is het belangrijkst”, constateerde voorzitter Jacob van Schaik tijdens een korte pauze waarin van een appel en drinkpakje genoten werd. Die rust was nodig na het deelnemen aan diverse onderdelen zoals een hindernisbaan, balspelen en salto-springen. De Krimpenerwaardse sporttalenten Fenna Klapwijk, atlete uit Krimpen aan de Lek, en Jens Krijgsman, zwemmer uit Lekkerkerk, begeleidden de deelnemers en vormden het levend bewijs dat Nederlands kampioenen uit de Krimpenerwaard kunnen komen.

Fenna toonde haar snelheid -Nederlands kampioen op 60 en 600 meter- op de hindernisbaan door de snelste tijd te klokken. Ook genoten de kinderen van de plaatselijke trots op sportgebied, want ook de Haastrechtse Ricardo Faaij, Nederlands junioren kampioen polsstokverspringen, en de plaatselijke hoofdklasse voetbalsters Nienke Koorevaar en Michelle Maksimovic maakten de basisscholieren enthousiast.

“De prestaties van de aanwezige toppers zijn prachtig, maar ook bij hen begon het allemaal met plezier beleven aan bewegen. Dat is het belangrijkst. Dat heb ik vandaag ook aan de volwassen belangstellenden willen tonen”, analyseerde Van Schaik nuchter.

Ook sportwethouder Lavinja Sleeuwenhoek toonde haar sportiviteit en lenigheid op het hindernisparcours met professionele tijdwaarneming. “Het is echt heel goed dat de politiek het belang van bewegen inziet”, prees Van Schaik de komst van een collegelid. “Goed leren bewegen is zo belangrijk, want als je iets goed kan, doe je het ook graag. Goed bewegingsonderwijs zorgt dat een kind graag beweegt en dat ook als volwassene blijft doen. Sport is Baas waarborgt de vakkundigheid van het bewegingsonderwijs door de vakdocent deels te bekostigen. Daarbij is de politiek een belangrijke partner, maar doel van vandaag was ook ouders en grootouders bewust te maken dat ook hun bijdrage nodig is om dit niveau te blijven bieden. De opkomst en het plezier vandaag bewijzen dat dit initiatief nu al vruchten afwerpt.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.