Schoonhovense schooljeugd wandelt voor water [video]

Deel dit:

wandelen1SCHOONHOVEN – Ruim driehonderd kinderen van de Schoonhovense basisscholen wandelden woensdag zes kilometer met zes liter water op hun rug. Ze lieten zich voor deze inspanning sponsoren door ouders, vrienden en bekenden. De wandeling – een initiatief van Aqua for All en Rotaryclub Schoonhoven- leverde 12.590 euro op. Het geld gaat naar een drinkwater- en sanitatieproject in het Afrikaanse land Ghana.

De kinderen liepen zes kilometer met zes liter water in hun rugzak. Dit om te ervaren wat leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om hun dorst te lessen. Vooraf hadden ze sponsoren gezocht.

water2In een gastles op school hadden ze meer gehoord over de opzet en het doel van de Wandelen voor Water-actie. Het startschot voor de sponsorloop werd gegeven door wethouder Pieter Neven in cultureel centrum Het Bastion in Schoonhoven. De wandeling leidde de kinderen naar De Dam, waar al het water in een speciaal watermeubel gedeponeerd werd, met assistentie van de Schoonhovense brandweer. Het water wordt weer hergebruikt als bluswater. Aansluitend werd sponsorbedrag bekendgemaakt: 12.590 euro.

Het geld gaat naar drinkwater- en sanitatieproject in het Afrikaanse land Ghana. Schoonhovenaren Jan van Meerkerk en Hans Straver hebben daar het lepradorp ‘Schoonhoven’ aangelegd. Hier kunnen mensen -met hun gezin- wonen en leven die de ziekte Lepra hebben gehad. Goede hygiëne -schoon water, riolering- in het dorp is belangrijk om infectie van de familieleden te voorkomen.

wandelen3De bevolking van het dorp bedraagt nu ongeveer 240 personen. Een al aanwezige waterbron wordt dagelijks benut door circa vijftig families uit de omgeving die hier water komen halen. In het dorp zijn twintig huizen nog niet aangesloten op waterleiding en riool. Het is de bedoeling om het sponsorgeld van Wandelen voor Water te gebruiken om aansluitingen te maken op een nieuw te boren bron en een nieuwe septic tank.

De charitatieve organisatie Wilde Ganzen legt voor iedere twee euro er nog een euro bij, ofwel vijftig procent bovenop het opgehaalde bedrag.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.