Schoonhovenaar (24) vast voor stalking en bedreiging

Deel dit:

politie SCHOONHOVEN – Een 24-jarige man uit Schoonhoven is afgelopen maand samen met een 25-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van het belagen en bedreigen van gezinnen.

Het landelijk opererende duo werd op dinsdag 20 juni in Leimuiden ontmaskerd en aangehouden.

De mannen vielen hun doelwitten structureel lastig. Op de adressen van de slachtoffers werden verschillende dienstverleners zoals pizzabezorgers, loodgieters, taxi’s, een escortdame en zelfs uitvaartondernemers afgestuurd.

De zaak kwam in februari aan het licht toen de betrokken rechercheurs zaten te eten in een restaurant in Rotterdam. De eigenaresse vertelde dat één van de bestellingen die bezorgd had moeten worden, niet werd aangenomen op het afleveradres. De betreffende bewoners bleken namelijk geen maaltijd te hebben besteld. De rechercheurs kwamen er na dit vooral achter dat diezelfde week een melding was binnen gekomen, van deze bewoners, van stalking.

Hierop startte de recherche een onderzoek naar de daders. Daaruit bleek al snel dat de verdachten ook onder andere in Utrecht, Spijkenisse en Bodegraven slachtoffers hadden gemaakt. Met enige regelmaat kregen de bewoners ongevraagd bezoek van diverse dienstverleners en werden ze telefonisch lastiggevallen, waarbij ze uitgescholden en bedreigd werden. Daarnaast waren de slachtoffers uit Utrecht dagenlang bezig met het ongedaan maken van kranten- en tijdschriftabonnementen die ten onrechte waren afgesloten op hun naam.

Na enige tijd verlegden de belagers hun werkterrein en werden zij ook actief via internet. Zij zochten contact met mensen die op zoek waren naar een lening. Deze slachtoffers werd vervolgens gevraagd om een kopie van hun identiteitsbewijs op te sturen en diverse andere persoonsgegevens te verstrekken. Met de verkregen gegevens openden de verdachten in ieder geval één bankrekening en begonnen zij daarnaast met het telefonisch stalken van hun slachtoffers. Ook hier waren bedreigingen en scheldpartijen niet van de lucht.

Arrestaties
Recherchewerk leidde uiteindelijk tot de arrestaties in een woning in Leimuiden. Vanaf daar zouden de twee het vaakst actief zijn. Het was wachten tot de avond dat ze weer in actie zouden komen en op dinsdag 20 juni was dat moment daar. Het stalkingsduo viel die avond hun doelwitten wederom lastig. De politie viel hierop de woning binnen en wist de belagers op heterdaad te betrappen. Het duo werd aangehouden en hun telefoons en computers zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Beide verdachten zijn op 23 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris. De 24-jarige Schoonhovenaar is vorige week door de raadkamer van de rechtbank voor negentig dagen langer vastgezet. De man uit Rotterdam is geschorst vanwege zijn opleiding. In augustus zal hij weer vastgezet worden. In september is de zitting voorzien.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.