Schoonhoven krijgt Repair Café

Deel dit:

repaircafeSCHOONHOVEN – Dankzij een samenwerking tussen Stichting SWOS en ’t Huis van Noord krijgt Schoonhoven een Repair Café. Op zaterdag 1 september wordt het Repair Café feestelijk geopend door burgemeester Roel Cazemier.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

De feestelijke opening vind plaats in ’t Huis van Noord, ’s-Heerenbergstraat 26 (de Meent) in Schoonhoven. Belangstellenden zijn welkom van 10.00 tot 14.00 uur.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.