Sascha Kroos uit Schoonhoven naar Landelijke Kampioenschappen Dressuur

Deel dit:

13816a60-7cf2-4a55-94e9-a8488caea3a5SCHOONHOVEN – Vorige week winnares geworden bij de regiokampioenschappen in de klasse M2-dressuur. De 14-jarige Sascha Kroos uit Schoonhoven heeft met haar pony Corsandro de jury verrast en daarmee vol overtuiging de eerste prijs behaald. Deze prijs geeft haar de gelegenheid om over twee weken deel te nemen aan de landelijke kampioenschappen.

Sascha is al ruim zeven jaar dagelijks bezig met haar hobby. “Mijn moeder reed paard en dat maakte dat ik het ook erg leuk vond om te doen”, vertelde Sascha live in de studio van RTV Krimpenerwaard. “Ik ben lid van de Ponyclub Siegfried in Bergambacht. Dagelijks ben ik bezig met trainen en verzorgen van mijn pony.” Opmerkelijk is dat Sascha in de uitzending vaak in de wij vorm spreekt. In alle beantwoordingen spreekt ze ook namens haar pony Corsandro waarmee ze een hechte band heeft.

Op zaterdag 25 augustus mag ze meedoen aan de landelijke kampioenschappen op de jaarlijkse Hippiade in Ermelo. Deze wedstrijden worden georganiseerd door de KNHS, de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. Het programma voor deze dag is nog niet helemaal bekend. “Ik hoor ongeveer een week vooraf hoe laat ik op moet komen.”  Op de vraag of Sascha van haar hobby haar beroep zou willen maken antwoord ze enthousiast: “Ja, als dat zou kunnen zou dat mooi zijn. Maar ik wil ook binnenhuisarchitecte worden.” Voor Sascha geldt dus ook het aloude spreekwoord:’nooit op één paard wedden’.

20270afe-301f-4261-bf20-1441a419b67f

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.