RTV Krimpenerwaard en Vlistam sluiten akkoord

Deel dit:

omroepenKRIMPENERWAARD – RTV Krimpenerwaard en Vlistam Radio hebben toch nog overeenstemming bereikt over de vorming van van één lokale omroep voor de Krimpenerwaard.

De voorzitters Egbert van der Veen (RTV Krimpenerwaard) en Gert van den Berg (Vlistam) hebben onder leiding van onafhankelijk bemiddelaar Hans Oosters de afgelopen weken constructieve gesprekken gevoerd. Er is afgesproken op welke wijze de integratie van de vier voormalige lokale omroepen – Vrolek (Nederlek), Centraal (Bergambacht), Zilverstad (Schoonhoven) en Vlistam (Vlist) – in de nieuwe omroeporganisatie RTV Krimpenerwaard het beste kan worden afgerond.

Tevens zijn er afspraken gemaakt over de samenstelling van het nieuwe bestuur en de instroom van de medewerkers van Vlistam in de nieuwe omroeporganisatie. De gemeenteraad van Krimpenerwaard wordt geadviseerd het Commissariaat voor de Media te adviseren dat de nieuwe omroep RTV Krimpenerwaard de representatieve lokale omroep binnen de nieuwe gemeente zal zijn.

Burgemeester Tjerk Bruinsma is bijzonder blij met het akkoord. Er was het college van B&W en de gemeenteraad veel aan gelegen om de ontstane impasse op te lossen. Bruinsma: “Onze dank gaat uit naar onafhankelijk bemiddelaar Hans Oosters. Hij voerde afgelopen weken diverse constructieve gesprekken met de voorzitters Egbert van der Veen en Gert van den Berg, met als prachtig resultaat de vorming van een lokale omroeporganisatie. Eén omroeporganisatie voor de Krimpenerwaard is goed voor de vrijwilligers en voor de nieuwe gemeente. Democratie is gebaat bij goede en onafhankelijke journalistiek. Met de vorming van deze nieuwe en representatieve omroep RTV Krimpenerwaard kunnen de vrijwilligers aan de slag. De gemeente verheugt zich op een goede samenwerking en wenst betrokkenen sterkte met de verdere afronding van de overeenkomst zoals de vorming van een nieuw bestuur en de instroming de van medewerkers van Vlistam in de nieuwe omroeporganisatie.”

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Roelof Etten zegt:

    Eindelijk ! – prima.

  2. Cor Berkouwer zegt:

    Stolwijkers gaan niet over 1 nacht ijs , dat zie je maar weer ha ha .
    Fijn dat er een akkoord is , proficiat voor een ieder .

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.