Polderdichter van de Krimpenerwaard presenteert ‘Hangplekken’

Deel dit:

KRIMPENERWAARD – Corie Grootendorst presenteert zaterdag 13 juni een boekje met 22 gedichten die zijn ontstaan in de afgelopen twee jaar. De Haastrechtse werd in 2013 de gekozen polderdichter van de Krimpenerwaard voor 2014 en 2015.

De polderdichter van de Krimpenerwaard is een initiatief van kunstenaarsvereniging Krimpener Kunstwaard. Elke twee jaar wordt een nieuwe polderdichter gekozen. Die krijgt de opdracht mee om op eigen manier te schrijven over alles wat raakt in het landschap, in het dagelijkse
reilen en zeilen of in de politiek. Grootendorst is de vierde polderdichter. In oktober van dit jaar zal de Krimpenerwaard de volgende kiezen.

Hangplekken is een neerslag van de verschillende manieren waarop zij haar werkgebied de afgelopen twee jaar heeft bekeken; wandelend, fietsend, werkend in de tuin of tijdens het boodschappen doen. Maar ook vanuit de vaste hangplekken geheugen en fantasie. Of steeds maar weer heen en weer sjezend over de N210, op weg naar een dichters podium in de polder.

De presentatie van Hangplekken vindt plaats op zaterdag 13 juni om 15.30 uur, bij galerie Woodlove & Friends aan de Wijdstraat 19 in Gouda.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.