Ouders terug in schoolbanken voor goede doel

Deel dit:

willemdezwijger1SCHOONHOVEN – Meer dan vijftig ouders zaten woensdag weer even in de schoolbanken van de Willem de Zwijger in Schoonhoven. Ze namen de plaats in van hun kinderen, die de eerste twee lesuren lekker mochten uitslapen voor het goede doel: het onderwijsproject Going Global van Stichting Edukans in het Afrikaanse land Malawi.

Voor tien euro konden de leerlingen de eerste twee lesuren van de dag zich laten vervangen door een familielid dat voor hen in de plaats de les bijwoonde. Met deze en andere acties probeert de school in totaal 14.000 euro te vergaren, waardoor het onderwijs in Malawi vooral voor meisjes beter en meer toegankelijk wordt.

willemdezwijger

Dit jaar neemt de school voor het derde achtereenvolgende jaar deel aan een project van Edukans. In februari gaan een leerling en een docent met Edukans mee op reis naar Malawi om daar – samen met andere docenten en leerlingen vanuit Nederland en Malawi – bij te dragen aan het project, zodat het onderwijs duurzaam verbeterd wordt en meisjes niet vroegtijdig het onderwijs verlaten. Dit gebeurt door bijscholing en coaching door Nederlandse docenten en door inzet van een Life Skills programma waardoor leerlingen zich persoonlijk ontwikkelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.