Nieuwe start Bierbrouwerij Argentum Schoonhoven

Deel dit:

IMG_0652SCHOONHOVEN – Enige jaren geleden kreeg Schoonhoven weer een ambachtelijke bierbrouwerij. Deze ontstond uit een een groep vrienden die het leuk vonden om zelf bier te brouwen. Almer Meerhof nam het initiatief om uiteindelijk een echte ambachtelijke brouwerij op te zetten. Stadsbrouwerij Argentum was geboren. Argentum betekent in het latijn zilver. De brouwerij heeft onlangs een doorstart gemaakt want Almer had het bijltje er bijna bij neergelegd.

Almer was destijds begonnen en met groot succes. Er kwam zoveel vraag naar zijn bier dat dit uiteindelijk de oorzaak werd om te stoppen. “Naast het bierbrouwen kwam ook alle zaken daaromheen zoals administratie, levering, facturatie, klanten werven, reclame maken enzovoort. En dat koste me bijna mijn kop”, aldus Almer in een vraaggesprek met RTV Krimpenerwaard. Zijn besluit om te stoppen bereikte Henk van de Loo die samen met zijn vrouw Hannie van Hees besloot om de helpende hand te zijn. “Ik vind dat dit ambacht hoort bij de Zilverstad en daarom mag dit niet verloren gaan”, zegt Henk. Sinds 1 maart hebben Henk en Hannie de zaak overgenomen en wordt Almer als ZZP-er ingehuurd om dagelijks het bier te brouwen.

De overname van Argentum heeft er toegeleid dat Almer de toekomst weer zonnig inziet. Het bier wordt nu aangeboden en verkocht in vrijwel alle horeca en supermarkten in Schoonhoven. De taken zijn verdeeld en er zijn diverse plannen voor de nabije toekomst in bijvoorbeeld samenwerking met andere bedrijven en het opzetten van een proeflokaal.

Argentum bruist daarom als nooit tevoren. Zaterdag 9 juni hoort u bij RTV Krimpenerwaard tussen 12.00 en 14.00 uur een uitgebreid gesprek met Almer en Hannie. Daarin vertellen zij ook dat deze ambachtelijke Stadsbrouwerij als ambassadeur optreedt voor de Zilverstad. En we nemen een kijkje in de brouwerij om te vernemen hoe het bier gemaakt wordt.IMG_0656

Van links naar rechts: Henk van de Loo, Hannie van Hees en Almer Meerhof

IMG_0654

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.