‘Miljoenenoverschot op zorg moet weer aan zorg worden besteed’

Deel dit:

PvdA-fractievoorzitter Rob Geleijnse. (Foto: PvdA Krimpenerwaard)

PvdA-fractievoorzitter Rob Geleijnse. (Foto: PvdA Krimpenerwaard)

KRIMPENERWAARD – De PvdA wil het geld dat de gemeente Krimpenerwaard in 2015 (3,7 miljoen euro) aan uitgaven in het sociaal domein heeft overgehouden, ook voor het sociaal domein worden gereserveerd. Het college wil het storten in de algemene reserve, maar de PvdA vindt dat geld voor zorg ook aan zorg moet worden besteed.

“Het college wil het geld dat de gemeente het afgelopen jaar overhield op zorg in de algemene reserve stoppen. Praktisch betekent dat, dat daar ook lantaarnpalen en stenen van gekocht kunnen worden”, zegt fractievoorzitter Rob Geleijnse. “De afgelopen anderhalf jaar hebben wij heel veel mensen over dit onderwerp gesproken en één ding stond voor al die mensen als een paal boven water: geld dat is bedoeld voor de zorg, moet ook uitgegeven worden aan de zorg.”

De PvdA is het daarmee eens. “We houden dit jaar 3,7 miljoen euro zorggeld over. Dat moet terug naar de mensen voor wie dit bedoeld is. De kwaliteit moet omhoog, we moeten investeren in preventie en de tijd nemen voor het innoveren, zodat onze zorg toekomstbestendig wordt. Daar zullen we keihard voor knokken, want de route van het college is wat ons betreft principieel onjuist en niet goed voor de inwoners van Krimpenerwaard.”

In een amendement op het collegevoorstel stelt de PvdA voor een nieuwe reserve ‘Sociaal Domein’ in te stellen en die te gebruiken voor het maken van een kwaliteitsslag, te investeren in preventie en innovaties in de dienstverlening.

‘We staan voor een grote uitdaging”, zegt Geleijnse. “Na de zorgcontinuïteit is het nu de fase waarin we moeten transformeren, de zorg moet veranderen en dichter bij de mensen zijn. Dat gebeurt niet zomaar. Daar moet gerichte stimulans op plaatsvinden. Via een gerichte innovatieve aanpak willen we kwaliteit toevoegen aan de vernieuwende zorg en kaderstelling.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.