Liesbeth Dirks uitgeroepen tot Geschiedenisleraar van het jaar

Deel dit:

docentSCHOONHOVEN – Liesbeth Dirks, docent geschiedenis aan het Schoonhovens College, is uitgeroepen tot Geschiedenisleraar van het jaar 2016. Dat is zaterdagmiddag bekend gemaakt bij de start van de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum.

De jury was onder de indruk van de bevlogenheid van Liesbeth Dirks. “Zij weet het belang van het vak geschiedenis zowel bij leerlingen als beleidsmakers als het Nederlandse publiek onontkoombaar, onomstotelijk en onweerlegbaar te presenteren.”

Dirks geeft geschiedenis in de bovenbouw van de HAVO en het VWO van het Schoonhovens College. Ze zal als titelwinnaar een jaar lang fungeren als ambassadeur van het geschiedenisonderwijs.

Dirks werd gekozen uit een shortlist van tien geschiedenisleraren van middelbare scholen in heel Nederland. Uit deze tien dongen tot zaterdag nog drie finalisten mee naar de titel. Naast Dirks waren dat Fenneke Reinders van De Lindenborg in het Groningse Leek en Karst van der Velde van het Hondsrug College ‘De Marke’ in Emmen.

Naast haar ambassadeurschap mag Dirks een bezoek brengen aan het Internationaal EUROCLIO-congres voor geschiedenisdocenten en met drie klassen naar het Rijksmuseum. Verder mag ze een eigen lesvideo maken, onder begeleiding en met faciliteiten van de NTR.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.