In Ammerstol kan al geschaatst worden [video]

Deel dit:

ijsbaanAMMERSTOL – Op de ijsbaan in Ammerstol wordt vandaag al geschaatst. Met dank aan de vrijwilligers van IJsclub Vooruitgang. Zij hebben de hele nacht doorgewerkt om de ijsvloer te laten groeien.

“Vanochtend om tien uur stonden de eerste fanatiekelingen al voor de deur”, vertelt voorzitter Hennie van Houwelingen. “Een aantal bestuursleden is zondagmiddag begonnen met dweilen. Ze zijn doorgegaan tot vanmorgen zeven uur om anderhalve centimeter ijs op de betonbaan te krijgen.”

Rond het middaguur ging de baan weer dicht om schade aan het ijs te voorkomen. “Door de warmte van de zon zou het zo uit elkaar barsten als je blijft rijden. Als het bewolkt was geweest, hadden we het misschien wel heel de dag vol kunnen houden. Vanavond hopen we weer open te gaan.”

Laagje water
Later op de avond wordt er een nieuw laagje water op het ijs gespoten. Van Houwelingen: “Dat vriest weer heel snel vast aan de bestaande ijsvloer.”

Bij de andere ijsclubs in de Krimpenerwaard kijken ze jaloers naar wat ze in Ammerstol voor elkaar krijgen. “We hebben ook een hoop leden buiten Ammerstol. Uit Lekkerkerk, Bergambacht, Schoonhoven, uit Gouda, noem maar op, ze komen overal vandaan. Als voorzitter ben je daar heel trots op.”

schaatsen

schaatsen2

schaatsen3

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Jan N. Evenhuis zegt:

    M’n complimenten! Mooie en ook nog informatieve rapportage!

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.