Holsteinstee Hakkenberg: nieuwe zorgboerderij in Vlist

Deel dit:

zorgboerderijVLIST – Esther en Paul Hakkenberg van melkveebedrijf Holsteinstee Hakkenberg in Vlist starten begin 2016 met een eigen zorgboerderij voor dagopvang.

Naast veertien bewoners van zorgboerderij Vlist kunnen nu ook andere mensen in de regio met een verstandelijke beperking overdag meewerken op de veehouderij.

De werkzaamheden bestaan uit het, onder begeleiding, verzorgen van het vee en klusjes in en rond de boerderij. In totaal is er plaats voor vier extra cliënten per dag die ouder zijn dan zestien jaar.

Esther en Paul Hakkenberg werken sinds 2007 samen met zorgboerderij Vlist. Ze kennen dus als geen ander de positieve uitwerking van het werken in een agrarische omgeving. Esther daarover: “Wij hebben in de praktijk gezien dat wij de cliënten iets kunnen bijbrengen waardoor zij zelfstandiger worden en dus echt verbeteren. Het werken met de dieren levert daaraan absoluut een positieve bijdrage. Dat was voor ons de belangrijkste reden om het bedrijf te starten. Zo kunnen we tenslotte meer mensen met een verstandelijke beperking een kans bieden om te ervaren hoe fijn het werken op een boerderij is.”

In totaal zijn er bij Boerderij Holsteinstee Hakkenberg 24 dagdelen beschikbaar waarvan er inmiddels acht zijn ingedeeld. Ze is gevestigd aan de Oostvlisterdijk 14 in Vlist. Voor meer informatie: 06-13436444/familiehakkenberg@gmail.com.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.