Eritrese statushouders tekenen participatieverklaring

Deel dit:

statushoudersBERGAMBACHT – Veertien Eritrese statushouders uit de Krimpenerwaard tekenden donderdag de participatieverklaring in de bibliotheek van Bergambacht. Daarmee verklaren de nieuwkomers kennis te hebben genomen van de waarden en spelregels van de Nederlandse samenleving en deze te respecteren.

De feestelijke bijeenkomst werd bijgewoond door burgemeester Roel Cazemier. “Het is belangrijk dat vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) zo snel mogelijk meedoen in onze samenleving”, vertelt hij. “Het leren van de Nederlandse taal en kernwaarden en het vinden van werk zijn hierbij cruciaal. Daarom krijgen vluchtelingen die hier mogen blijven eerder en meer taalonderwijs. Ook worden zij direct gescreend om een beeld te krijgen van hun diploma’s, werkervaring en taalvaardigheid. De participatieverklaring is een verplicht onderdeel van de inburgering.”

Gedurende het participatietraject kregen De Eritrese statushouders training over de Nederlandse kernwaarden vrijheid, gelijkheid, solidariteit en participatie. Tijdens negen bijeenkomsten gingen ze aan de slag met deze kernwaarden. Ook kwamen belangrijke onderwerpen als de grondwet, verkeersveiligheid, gezondheid & gezin en (vrijwilligers)werk aan bod.

De laatste les werd feestelijk afgesloten met een Syrische lunch. Daarna volgde de ondertekening met felicitaties en bloemen.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.