Eigenaar Polderkamer: ‘Nogmaals, ik ben absoluut niet tegen Het Kwartier’

Deel dit:

polderkamerSTOLWIJK – “Ik ben niet tegen een cultureel centrum als Het Kwartier, alleen commerciële horeca hoort daar gewoon niet thuis.” Dat zei horeca-ondernemer Frank Streefland maandagochtend in het RTV Krimpenerwaard-programma Goedemorgen.

Het steekt de eigenaar van zaal De Nieuwe Polderkamer en restaurant De Nieuwe Polderkeuken aan het Dorpsplein in Stolwijk dat in een krantenartikel van afgelopen week het beeld wordt geschetst dat hij tegen verenigingsgebouw Het Kwartier in het dorp zou zijn. “Dat is absoluut niet zo. Ik heb al meer gezegd dat ik niet tegen maatschappelijke activiteiten van verenigingen of bijvoorbeeld de bejaardenclub ben.”

De kwestie loopt al langer. Het Kwartier exploiteert met enige regelmaat commerciële activiteiten zoals bruiloften en feesten. Oneerlijke concurrentie, zo vindt Streefland.

“Het is eigenlijk veroorzaakt door de voormalige gemeente Vlist”, legde hij in de uitzending uit. “Ik ben een rechtszaak gestart tegen de gemeente Krimpenerwaard. Uiteindelijk zijn er dingen gebeurd die niet helemaal konden. Daar heeft de rechter ook uitspraak over gedaan. Toen heeft de gemeente opgetreden richting Het Kwartier. Van de week heeft Kwartier zelf de media gezocht, waarna ik ben benaderd door een journalist voor een reactie.”

Om tafel
Streefland ontkent dat de stichting meermalen de hand heeft gereikt om om tafel te gaan, zoals in het krantenstuk gesuggereerd wordt. “De eerste van de stichting moet mij nog bellen.” Maar de deur staat altijd open, benadrukt hij. “Ik vind het een beetje provocerend naar mij toe. Ik werk ook gewoon voor mijn eigen boterham. Het draait hier om de Polderkamer, niet om de Polderkeuken. Mensen kunnen ook bij mij hun feesten en partijen geven. Zij hebben al een jaar geen vergunning. Ik heb een afspraak met de gemeente dat commerciële feesten daar niet plaats gaan vinden, want dat kan niet met het bestemmingsplan. Nu wordt door de stichting de suggestie gewekt dat ik tegen Het Kwartier zou zijn, dat is dus niet het geval.”

Streefland zegt niets te hebben tegen eerlijke concurrentie. “Dat maakt me niets uit, dat is een eerlijk verhaal, maar dit klopt gewoon niet. Ik wil er niet teveel over uitweiden. Daar heeft de rechter ook wat van gevonden. Het pand is te goedkoop verkocht door de voormalige gemeente Vlist, met twee procent rente. De pachter zit er voor heel weinig geld in. Je creëert daardoor oneerlijke concurrentie, want iedereen heeft bepaalde basiskosten. Als iemand onder kostprijs gaat dan kun je daar als ondernemer niet tegenop. Daar gaat het uiteindelijk om. Vervelend, maar hier moet ik tegen optreden, ik heb geen andere keus.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.