Duitse delegatie bezoekt Krimpen aan de Lek

Deel dit:

KRIMPEN A/D LEK – Een delegatie van vierenvijftig inwoners uit de Duitse zustergemeente Eschenstruth brengt op 12, 13 en 14 juni een bezoek aan Krimpen aan de Lek. Het gezelschap bestaat uit de leden van de Partnerschaftsvereinigung, het koor ‘The Chariot Gospel Singers’, waaronder dominee Andrea Holler en een aantal inwoners van de gemeente Helsa, waaronder burgemeester Tilo Küthe.

Het gezelschap zal op vrijdagmiddag in het Cultuurhuis worden ontvangen door het bestuur van de Stichting Jumelage, het gospelkoor ‘Rejoice’ en een aantal gastgezinnen, die in de loop der jaren tot vrienden zijn geworden.

Op zaterdag brengen de gasten een bezoek aan Rotterdam, varen met de Spido door de havens en lunchen op de Euromast. Na een bezoek aan het stadscentrum gaan de koren repeteren en de besturen van de Jumelage vergaderen over de laatste uitwisseling in 2016. “Dan zijn er veertig jaar lang vriendschappelijke betrekkingen geweest tussen beide dorpen, vanaf 1976, en is het doel bereikt: een verenigd Europa zonder grenzen, met een gemeenschappelijke munt en begrip voor elkaars gewoonten, tradities en achtergronden”, vertelt Ada van de Vrie namens de Stichting Jumelage.

Als hoogtepunt van deze uitwisseling is er om 20.00 uur een gratis toegankelijk concert in de Ontmoetingskerk, georganiseerd door het Krimpense gospelkoor ‘Rejoice’. Op zondag 14 juni is om 10.00 uur een internationale kerkdienst in de Ontmoetingskerk, waarin zullen voorgaan Ds. Luci Schermers en Pfarrerin Andrea Holler. Het koor uit Eschenstruth zal nog een aantal liederen zingen. Na een warme maaltijd wordt het bezoek afgesloten.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.