Circus Bossle strijkt neer op Weydehoeck in Lekkerkerk

Deel dit:

circus1LEKKERKERK – Circus Bossle heeft deze dagen zijn tenten opgeslagen op sportpark Weydehoeck in Lekkerkerk. Nog tot en met zondag kan iedereen genieten van de voorstellingen. Deze zijn op zaterdag om 15.00 uur en zondag 6 november om 14.00 uur.

Bossle in een Duits circus en geldt als een echt familiebedrijf. “Met de voorgaande generaties erbij bestaat het circus eigenlijk al meer dan honderd jaar”, vertelde Steffie Rutten van Bossle vrijdagmiddag in de Infoshow van RTV Krimpenerwaard. “Dat we echt op ons zelf zijn, is sinds de afgelopen zes jaar.”

Bossle werkt in zijn shows alleen met dieren die in de categorie ‘huisdieren’ vallen, zoals lama’s, koeien, paarden, ezels en pony’s. “De koeien hebben een act samen met de lama’s”, vertelde Rutten in de uitzending. “Dat is heel bijzonder, aangezien wij het enige circus in Nederland zijn, die zo’n act presenteert. Verder staat ons twee uur durende familieprogramma garant voor acrobatiek, humor en sensatie.”

Bossle toert de hele jaar door, zomer en winter. “We hebben straks een kerstcircus in Zoetermeer. Verder zijn we het hele jaar door onderweg. Onze tent biedt plaats aan driehonderd mensen.”

Het circus is deze week dus nog te zien in Lekkerkerk. De kaartverkoop is tussen 11.00 en 12.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstelling aan de circuskassa.

Komende week reist Bossle door naar Ouderkerk aan den IJssel. Daar zijn de voorstellingen van woensdag tot en met zaterdag.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.