Carmeliet op Stoom trekt weer veel bezoekers

Deel dit:

IMG_0716SCHOONHOVEN – De ouderwetse lucht van gestookte kolen was vandaag in een groot deel van de binnenstad te ruiken. Het markeerde de elfde editie van ‘Carmeliet op Stoom’. Ruim vierhonderd bezoekers bezochten deze hobby- en modelbeurs die werd gehouden in het Bastion. Faay Steam Works heeft opnieuw zorg gedragen voor een vlekkeloze organisatie.

“Ben vanaf vanmorgen zeven uur al in de weer”, zucht Annerens Verheij zachtjes als we een bezoek brengen aan het evenement. Hij demonstreert vandaag opnieuw zijn radiografisch bestuurde vrachtwagen. “De accu was leeg dus ik heb nu even pauze tot ie weer opgeladen is.” Hans Faaij, directielid van Faay Steam Works, houdt alles goed in de gaten. Met zijn speciale teller registreert hij iedere nieuwe bezoeker. Niemand ontsnapt aan zijn aandacht.

“De gehele dag is het al gezellig druk”, geeft zijn broer Louis aan. “Direct vanaf het moment dat we open gingen, waren er de gehele tijd tientallen bezoekers.” Grote publiekstrekker is ditmaal vooral de Britse modelbaan. Jong en oud vergaapt zich aan de rijdende treinen door het typische Engelse landschap. Ook de werkende stoommachines trekken veel belangstelling. De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagde elfde editie.

IMG_0734

IMG_0736

IMG_0723

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.