Aubade Schoonhoven nieuw leven ingeblazen

Deel dit:
Oefenen voor de aubade in het Cultuur Station

Oefenen voor de aubade in het Cultuur Station

SCHOONHOVEN – Ieder jaar op Koningsdag verzamelen kinderen en ouders zich voor de traditionele aubade. Gezellig met elkaar bekende liedjes en het Wilhelmus zingen. Echter kwam de afgelopen jaren er een beetje de klad in. Het Cultuur Station is nu ingeschakeld om de aubade nieuw leven in te blazen.

Vroeger verzamelden de kinderen zich op de basisschool en werden opgehaald door de muziekvereniging. De Stenen Brug stond vol met jeugd, ouders en belangstellenden. Uit volle borst werd meegezongen. Echter doordat Koningsdag in de meivakantie valt zijn veel kinderen weg. Daarnaast wordt er vanuit de scholen geen voortouw meer in gegeven. Dit alles maakte dat de Oranjevereniging te rade ging bij Marlou Koevoets van het Cultuur Station.

“Afgelopen week zijn we op de meeste basisscholen in Schoonhoven langs geweest. Ik heb in alle klassen met de kinderen een paar nieuwe liedjes ingestudeerd”, vertelt een enthousiaste Marlou zaterdagmiddag in de uitzending bij RTV Krimpenerwaard. Marlou is zangdocent en geknipt om de kinderen, in een vrij kort tijdsbestek, de liedjes eigen te maken. Het instuderen gebeurde afgelopen week omdat nu de meivakantie is begonnen. “Naast de bekende liedjes met Tavenu zingen we straks twee nieuwe nummers: ‘Hieperdepiep’, een grappig verjaardagslied en ‘De Koning is een DJ’.  Vlotte, moderne nummers die de kinderen erg leuk vinden.”

Alle leerlingen hebben een code meegekregen, die ze op internet kunnen gebruiken, om thuis de liedjes te oefenen. Vrijdag voor de Koningsdag komen een groot aantal kinderen nog een keer oefenen in het Cultuur Station. “Het was heel erg leuk om te doen. Zaterdag zullen veel kinderen zingen op de aubade. De Stenen Brug staat bomvol volgende week, zeker weten.”

IMG_0940

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.