Actie: help dagbesteding aan een nieuwe bus

Deel dit:

dagbestedingLEKKERKERK – Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard (SDK) heeft een extra bus nodig om haar cliënten te kunnen vervoeren van woning naar werkplek en terug. Men hoopt binnen ‘de Waard’ op veel steun van particulieren en bedrijfsleven.

SDK bestaat deze maand op de kop af vier jaar. Directeur Arjenne Timmer geldt als de grote animator van de organisatie die momenteel ruim zeventig mensen met een verstandelijke beperking een leuke en zinvolle dagbesteding bezorgt binnen tien projecten in de Krimpenerwaard. “Om de dagbestedingsdeelnemers naar hun werkplek te vervoeren hebben we de beschikking over vier busjes”, vertelt ze. “Eén daarvan is aan vervanging toe. Omdat binnen SDK alle inkomsten rechtstreeks worden benut om de dagbesteding draaiende te houden, ontbreekt het ons aan geld om een goede gebruikte bus te kopen. Vandaar dat we de actie ‘Help ons aan een nieuwe bus!’ hebben opgezet.

Bedrijfsleven
Ze vervolgt: “Particulieren kunnen al voor 25,- euro meedoen. Voor dat bedrag komt hun naam op de bus te staan. Een mailtje naar jokeb.stgkrimpenerwaard@gmail.com is voldoende om je aan te melden. Voor het bedrijfsleven hebben we ook een interessant pakket. Kort na de jaarwisseling gaan we daarmee de boer op, maar ondernemers die nu al belangstelling hebben kunnen dat kenbaar maken door een mailtje te sturen naar jokeb.stgkrimpenerwaard@gmail.com.”

Bart Groen, Jelle Matthijsse en Edwin Kolmsberg zijn alle drie actief als chauffeur van de dagbestedingsbussen. “Een geweldige vorm van vrijwilligerswerk”, zegt Bart Groen (30). “En heel dankbaar om te doen.” “Klopt”, beaamt Edwin Kolmsberg (51) meteen. “Ik doe dit nu een kleine drie jaar en beleef er enorm veel plezier aan. Daarnaast is het fijn om een maatschappelijk belangrijk doel te dienen. Zonder ons vervoer zitten veel mensen met een verstandelijke beperking thuis. Dat wil toch niemand?! We kunnen als chauffeur echt iets bijdragen aan hun welbevinden.”

Zingen en een dolletje
Jelle Matthijsse (56) geniet van elke rit. “Dit is schitterend om te doen. En nog gezellig ook. Onderweg wordt er veel gezongen en maken we regelmatig een dolletje. Ik hoop nog lang vrijwilliger te mogen zijn voor deze stichting.”

“Wij zijn heel erg blij met al die mensen die zich belangeloos inzetten voor onze deelnemers”, zegt Arjenne Timmer. “Samen met onze super gemotiveerde beroepskrachten vormen ze een geweldig team met hart voor onze cliënten. Zíj staan bij alles wat we doen centraal. En het mooie is: met elkaar geven we de samenleving ook veel terug. Vrolijkheid en werkzaamheden die maatschappelijk nut hebben, zoals de projecten van onze groengroep door de hele Krimpenerwaard. Met een nieuwe bus kunnen nog meer betekenen. Het zou geweldig zijn als de hele Krimpenerwaard daar achter gaat staan.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.