Tiende Nazomerfestival Schoonhoven groter dan ooit

Deel dit:
schoonhoven1

Het centrum van Schoonhoven is tussen 25 augustus en 1 oktober het decor voor de ruim vijftig evenementen van het tiende Nazomerfestival.

SCHOONHOVEN – Met de vertoning van de feelgood-movie ‘La La Land’ op groot scherm bij de muziektent in het Springerpark gaat vrijdag 25 augustus de tiende editie van het Nazomerfestival Schoonhoven van start. Gedurende zes weken zijn op allerlei locaties in de Zilverstad ruim vijftig evenementen te zien op het gebied van onder meer cultuur, sport, muziek, religie, shopping en zilver. Ter gelegenheid van de jubileumeditie is het festival dit jaar vernieuwd en uitgebreid tot zes weekenden.

Naast traditionele evenementen zoals de Avantri Nazomerloop (27 augustus), Open Monumentendag (9 september), de openluchtkerkdienst (17 september) en Bartholomeusdag (30 september) zijn met onder meer een Cabriorit door de Krimpenerwaard (26 augustus), de Dag van de Democratie (9 september), Haastrecht Klassiek (10 september), Shop in the Park (17 september) en het Nazomer Shopping Festival (16 september) nieuwe evenementen aan het festival toegevoegd. Succesvolle evenementen van vorig jaar, zoals de Springerpark Bioscoop en het muziekevenement City Beats zijn opnieuw in de programmering opgenomen. Een bijzonder hoogtepunt is de twintigste editie van het Oude Haven Concert op zaterdag 2 september waarbij de bekende pianist Wibi Soerjadi acte de presence geeft.

De twintigste editie van het populaire Oude Haven Concert is één van de hoogtepunten van het tiende Nazomerfestival Schoonhoven.

De twintigste editie van het populaire Oude Haven Concert is één van de hoogtepunten van het tiende Nazomerfestival Schoonhoven.

Uniek evenementenaanbod
“Het is fantastisch te zien hoe organisatoren er al die jaren in zijn geslaagd hun evenement aantrekkelijk te houden’, zegt Michiel van der Schaaf van Zilverstad Marketing, dat het nazomerfestival coördineert en het evenementenaanbod in Schoonhoven ondersteunt. “Daarnaast zijn er ieder jaar bewoners, verenigingen en andere organisaties die initiatief nemen voor nieuwe activiteiten, en sluiten steeds meer evenementen uit de hele regio zich aan. Alleen door de inzet van al die mensen is een groot festival als dit mogelijk. Daarmee ontstaat niet alleen een levendige stad waarin het goed wonen en recreëren is, maar krijgt ook de lokale economie een impuls. En is door de jaren heen een uniek aanbod ontstaan. Welke andere plaats van deze grootte heeft immers 50 evenementen in zes weken?”.

Zilverweekend
“Naast alle andere leuke evenementen die er zijn, willen we het Nazomerfestival de komende jaren inzetten om het imago van Schoonhoven als Zilverstad te versterken. Daarom zijn we blij dat Goud- en Zilversmidsgilde Sint Eloy in de voorlaatste week een Zilverweekend organiseert.”

In het weekend van 22 tot en met 24 september zijn er op allerlei plekken in de stad tentoonstellingen, rondleidingen en wandelingen rond het thema zilver te zien. En tonen de Schoonhovense zilversmeden op bijzondere locaties hun meesterstukken. Tijdens dit weekend zal de Veerpoort speciaal voor publiek geopend zijn.

schoonhoven2

Het lommerrijke Springerpark is één van de locaties van het tiende Nazomerfestival Schoonhoven dat op 25 augustus van start gaat.

Het tiende Nazomerfestival wordt op zondag 1 oktober afgesloten met de inmiddels traditionele Nazomer Lounge. Meer informatie over het festival is te lezen in de programmafolder bij horeca, winkels en zilversmeden, en te vinden op www.nazomerfestival.info

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.