Schoonhoven tot einde jaar Winter Zilverstad

Deel dit:

winterzilverstadSCHOONHOVEN – Met de feestelijke ontsteking van de grote stadskerstboom voor het stadhuis van Schoonhoven gaat op vrijdag 15 december om 18.30 uur de elfde editie van Winter Zilverstad van start. Het startweekend begint eerder die dag met ‘Proef & Ontdek de kerst’ met allerlei winterse activiteiten in de winkelstraten van de binnenstad.

Het ontsteken van de kerstboom door burgemeester Cazemier is onderdeel van het openingsweekend van Winter Zilverstad. Tot eind december zijn er op allerlei locaties in Schoonhoven zo’n dertig winterse evenementen te beleven op het gebied van onder meer cultuur, sport, muziek, religie, shopping en zilver. Het evenementenjaar wordt afgesloten op oudejaarsdag met de traditionele Oliebollenloop van atletiekvereniging Avantri. 

The Messiah hoogtepunt
Naast uiteenlopende voorstellingen en kerstconcerten, is de eenmalige uitvoering van The Messiah dit jaar één van de hoogtepunten van Winter Zilverstad. Dit muzikale meesterwerk van componist Georg Friedrich Händel wordt op vrijdag 15 december vanaf 20.30 uur ten gehore gebracht in de Rooms-Katholieke Bartholomeuskerk aan de Wal, in een uitvoering door vooraanstaande solisten begeleid door de musici van Ribattuta Musica. De opbrengst van dit Rotary-benefietconcert komt ten goede aan de Stichting Mercy Ships, een medische hulporganisatie voor Afrika. Kaarten zijn voor 27,50 euro online te bestellen via www.rmusica.nl.

kerstboom

Winter Zilverstad is een initiatief van Zilverstad Marketing in samenwerking met de winkeliers, zilversmeden, horeca, musea en evenementenorganisaties in Schoonhoven. Alle informatie is te lezen in de programmafolder die verkrijgbaar is op ruim 30 locaties in de Zilverstad en te zien op www.winterzilverstad.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.