Open dag Kwintes en Gemiva in Lekkerkerk

Deel dit:
(Foto: Google Streetview)

(Foto: Google Streetview)

LEKKERKERK – De drie locaties van de Gemiva-SVG Groep en Kwintes in Lekkerkerk houden gezamenlijk een open dag op zaterdag 26 september van 10.00 tot 16.00 uur. De organisaties willen op de open dag laten zien welke mogelijkheden zij hebben voor mensen kwetsbare burgers in en om Lekkerkerk.

De Gemiva-SVG Groep heeft haar oorsprong in de ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking, een lichamelijke handicap en niet-aangeboren hersenletsel. In Elsenhoeve wonen mensen met een verstandelijke beperking met bijkomende psychiatrische problematiek. Kwintes richt zich vooral op mensen met psychische en sociale problemen.

Nu voor een deel van deze AWBZ-zorg via de Wmo de gemeente verantwoordelijk is geworden, ontstaan er lokaal voor nieuwe mogelijkheden. Beide organisaties richten zich op alle kwetsbare burgers in Lekkerkerk met woonmogelijkheden, dagbesteding en ambulante hulp thuis.

Zowel Kwintes als de Gemiva-SVG Groep heeft aan de Tiendweg-west een woon- en werkboerderij. Midden in het dorp heeft de Gemiva-SVG Groep aan de Poolmanweg is sinds dit voorjaar een activiteitencentrum (foto). Op alle locaties vinden veel activiteiten plaats, zoals in de tuin werken, ontmoeting en creatieve producten maken.

Naast de activiteiten in eigen huis zijn clienten ook aan het werk in en voor de samenleving, aansluitend bij de participatiegedachte. Zo houden clienten van het activiteitencentrum aan de Poolmanweg de omgeving vrij van zwerfvuil en verrichten zij hand- en spandiensten voor scholen in de buurt.

Tijdens de open dag kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de activiteiten en producten kopen die door de clienten gemaakt zijn. Uit de tuinen zijn verse groenten te koop. Ook zijn er tijdens de open dag activiteiten voor kinderen.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.