Oogstfeest in Boomgaard Boveneindselaan

Deel dit:

2 KRIMPEN A/D IJSSEL – De Natuur- en Vogelwerkggroep Krimpenerwaard (NVWK) organiseert op zaterdag 26 augustus een fruitpluk, -eet en -inmaakdag in de Hoogstamfruitboomgaard op de hoek Boveneindselaan – Tenge in Krimpen aan den IJssel. Een Oogstfeest waarbij deelnemers een paar uur actief bezig zijn en niet met lege handen naar huis gaan.

De hoogstamfruitboomgaard Boveneindselaan  is een stukje levende cultuurhistorie, een deel van een veel grotere fruitboomgaard uit een groen verleden in de toenmalige buurtschap Boveneind. Een aantal leden van de NVWK heeft zich opgeworpen om de kleine groene oase die nog rest tussen de huidige bebouwing voor verval te behoeden.

De NVWK en de gemeente Krimpen aan den IJssel hebben in januari 2016 een samenwerkingsovereenkomst getekend, waarin de NVWK het initiatief neemt voor onderhoud en de gemeente bijdraagt waar nodig. Sindsdien is er veel gebeurd: zomer- en wintersnoei, vervanging van zieke en dode bomen door nieuwe, aanplant van fruitstruiken en aangepast maaibeleid voor meer bloemen. Dit om meer insecten te trekken die de bloesem moeten bevruchten.

De initiatiefnemers zijn nog niet op het punt waar ze willen komen, maar ze noemen het niet voor niets een groeiproject.

De NVWK roept belangstellenden op om op het Oogstfeest met eigen ogen te komen zien hoe mooi de boomgaard er al bij staat en te proeven hoe lekker het fruit uit ‘hun achtertuin’ is.  In de ochtenduren is in de boomgaard de zomersnoei en het opruimen van takken. Van 13.00 tot 17.00 uur wordt er geplukt en geschild, om peren te stoven en appelmoes te maken. Vanaf 16.00 uur bakken de deelnemers samen appel- en perenpannenkoeken. Hiervoor zijn alle grote en kleine kinderen uitgenodigd die gedurende deze dag hebben meegeholpen. Om 18.00 uur is het feest afgelopen.

1

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.