Jubileumconcert Rode Kruis Krimpenerwaard

Deel dit:

f9713c30c2b834149d3e0fd9e66661c5-1494246980

SCHOONHOVEN – Het Nederlandse Rode Kruis bestaat dit jaar 150 jaar. Ter gelegenheid van deze mijlpaal organiseert het Rode Kruis Krimpenerwaard een jubileumconcert in het Bastion. Op zaterdag 14 oktober worden twee concerten gegeven. 
ic69-2

Het Rode Kruis werd in de 19e eeuw opgericht door Henry Dunant, bankier in Zwitserland. Tijdens een zakenreis was hij getuige bij een veldslag  tussen Oostenrijk en Frankrijk. Dit gaf de basis voor een gezondsheidsinstituut zonder grenzen. Enige tijd later in 1864 is dit geresulteerd in de oprichting van het Rode Kruis. Drie jaar later werd de Nederlandse afdeling opgericht.

De afdeling Krimpenerwaard organiseert vanwege dit jubileum op zaterdag 14 oktober een tweetal concerten in het Bastion in Schoonhoven.  Voor de ouderen, mensen met een beperking en cliënten van verzorgingsinstellingen wordt een gratis middagconcert gegeven met optreden van de Boezemvrouwtjes uit Gouderak.

In de avond is er een concert voor vrijwilligers, genodigden en andere belangstellenden. Optreden zullen de koren Schoonhovens Zeemanskoor ‘Recht zo die gaat’, Zeevrouwenkoor ‘Stormvrouwen’ en Vocaal Ensemble ‘Capella Constancis’. Deze bijzondere combinatie van koren staat borg voor een geweldige avond. Finale is een gezamenlijk optreden van de drie koren.

Belangstellenden zijn van harte welkom. Entree is vijf euro per persoon inclusief een gratis consumptie. Aanmelden kan via rodekruiskrimpenerwaard.secr@gmail.com.

Rode Kruis

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.