Albert Heijn Lekkerkerk laat proeven van kunst

Deel dit:

albertheijn1LEKKERKERK – Een bezoek aan de Albert Heijn supermarkt in Lekkerkerk heeft vrijdag 16 december iets extra’s. Klanten kunt er die dag namelijk niet alleen terecht voor hun boodschappen, maar ook genieten van kunst, zelf een kunstwerk maken én kunstzinnig proeven van smakelijke decemberhapjes.

Bezoekers van de supermarkt aan de Kerkweg ontdekten de afgelopen zaterdagen al dat Albert Heijn bijzondere, sfeerverhogende accenten mee heeft gekregen. Op diverse plekken in de winkel zijn kunstwerken van Ben van der Wal opgehangen.

Vrijdag 16 december valt er op kunstgebied nog meer te beleven tussen 13.30 en 19.30 uur. “Samen met Ina Hoeneveld van Atelier Lokaal en de onlangs geopende KunstSuper op de eerste verdieping van ons pand hebben we voor het winkelend publiek leuke en interessante activiteiten ontwikkeld”, vertelt supermarktegenaar Teus Slingerland op de website van Ondernemers Coöperatie Lekkerkerk (OCL). “Vanaf 13.30 uur gaat Ina ‘live’ vier mensen portretteren. Wie zich laat portretteren kan de tekening voor vijftien euro aanschaffen, al is het geen verplichting om een exemplaar te kopen.”

kunstKunstzinnig gedekte tafel
Elders in de supermarkt komt een schildersezel te staan met de schets van een stilleven: een kunstzinnig gedekte tafel met verfflessen, borden met papier, penselen als bestek en glazen gevuld met materiaal waarmee je kunt schilderen, zoals: bietensap en rode wijn. Klanten worden gevraagd om een bord met een ‘wijnglas’ te vullen of in te schilderen en zo mee te helpen om een gezamenlijk kunstwerk te produceren. De eindresultaten daarvan komen in een grote slinger in de winkel te hangen.

Albert Heijn houdt rondom het kunstproject een proeverij. “Onze klanten mogen proeven van de lekkerste kazen, gevulde cherrytomaatjes en exclusieve vleeswaren”, vertelt Slingerland. “Ook is er een kok aanwezig die lekkere dingen gaat koken op basis van recepten uit de Allerhande. En uiteraard geeft hij lekkere kooktips voor iedereen die met Kerst een heerlijk diner aan familie en vrienden wil serveren.”

“Wij hebben er veel zin in en hopen veel klanten te mogen verwennen met een extra stukje beleving”, glimlacht Teus Slingerland.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.