Wild, Brand en Pieters ook in Ronde van Lekkerkerk

Deel dit:

Amy Pieters in actie.

Amy Pieters in actie.

LEKKERKERK – Aan de 56e editie van de Ronde van Lekkerkerk, die op Hemelvaartsdag verreden wordt, doen heel wat Nederlandse rensters mee die behoren tot de wereldtop.

Eerder zegden olympisch kampioene Anna van der Breggen, zondag nog winnares van Luik-Bastenaken-Luik, en wereldkampioene Chantal Blaak hun komst al toe. Nu hebben ook Kirsten Wild, Lucinda Brand en Amy Pieters aangegeven dat ze er op donderdag 10 mei bij zijn. De laatstgenoemde wist in 2017 te winnen in Lekkerkerk.

Met de vijf toprensters staan ook vijf smaakmakers van het wielervoorjaar aan het vertrek. Zo wist Wild begin maart drie wereldtitels in de wacht te slepen bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn. Pieters won de Ronde van Drenthe en het eindklassement van de Healthy Ageing Tour. En waar Blaak de Amstel Gold Race won, wist Brand in die koers als tweede over de streep te komen.

Van der Breggen liet in de afgelopen week nog maar eens zien dat zij momenteel de beste wielrenster van de wereld is en daarmee ook de top naam op het affiche van de Ronde van Lekkerkerk. Zondag won ze voor de tweede keer Luik-Bastenaken-Luik, vier dagen nadat ze voor het vierde jaar op rij de Waalse Pijl op haar naam schreef. Met eerder dit seizoen ook al overwinningen in de Strade Bianche en Ronde van Vlaanderen, was Van der Breggen dan ook de heerser van het voorseizoen. Niet voor niets staat ze eerste op zowel de wereldranglijst als de ranglijst van de World Tour.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.