Wielertijdrit start vanuit gemeentekantoor Lekkerkerk

Deel dit:

tijdritLEKKERKERK – De individuele tijdrit voor vrouwen, die voorafgaand aan de wielerkoers voor vrouwen wordt verreden in de Ronde van Lekkerkerk, start op een wel heel bijzondere locatie. Het gemeentekantoor in Lekkerkerk is daarvoor namelijk het decor.

Tien van de beste Nederlandse wielrensters, die behoren tot internationale topteams, zullen op Hemelvaartsdag één voor één van start gaan. Via het bordes, waarvoor een constructie gemaakt wordt om eraf te rijden, bereiken zij het parcours.

Om 13.45 uur gaat de tijdrit van start, waarbij de tien rensters om de minuut starten en één ronde over het parcours rijden. Op die manier zal er niet alleen al een eerste winnares van de dag zijn, maar wordt het publiek ook op een unieke manier voorgesteld aan de toprensters uit het deelnemersveld van het criterium voor vrouwen.

Dat criterium start om 14.20 uur. Hoewel de inschrijving nog open is, is nu al zeker dat onder meer wereldtoppers als Anna van der Breggen, Chantal Blaak en Kirsten Wild deelnemen.

Gastenontvangst in het gemeentekantoor
Voor genodigden van de Stichting Wielercomité Lekkerkerk, de organisatie achter de wielerronde, zal de tijdrit een bijzondere belevenis worden. De gastenontvangst is namelijk ook in het gemeentekantoor. De rensters zullen dus letterlijk vanuit die ‘VIP-plek’ van start gaan. Daarbij wordt het aftellen voor de start, zoals dat in de grote tijdritten gedaan wordt, telkens door één van de sponsoren van de wielerronde gedaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.