Wielerronde Lekkerkerk komt er weer aan [video]

Deel dit:
ronde2

(Foto: Bas de Zeeuw)

LEKKERKERK – Op Hemelvaartsdag, donderdag 5 mei, wordt de 54ste wielerronde van Lekkerkerk verreden. De organisatie is in de vertrouwde handen van Stichting Wielercomité Lekkerkerk. Op het programma staan wederom wedstrijden voor amateurs, dames en elite/beloften.

“Bij de amateurs zitten we met honderd inschrijvingen al vol”, vertelt voorzitter Bram Hofman. “Bij de dames en de elite/belofterenners loopt het wat stroever. Bij de dames hebben we in ieder geval de top 10 van Nederland aan het vertrek. Met Olympisch kampioene Marianne Vos, nationaal kampioene tijdrijden Anna van der Breggen, Kirsten Wild, Chantal Blaak, winnares van Gent-Wevelgem, Nederlands kampioene Lucinda Brand, de winnares van vorig jaar Annemiek van Vleuten en Janneke Ensing.”

De amateurs rijden 60 kilometer (start 12.15 uur), de dames 65 kilometer (start 14.00 uur) en de elitemannen trappen 100 kilometer weg (start 15.45 uur). “Tot 28 april kan er ingeschreven worden. De laatste jaren zien we dat ze tot het laatste moment wachten. Helaas. Voor de meeste wielercomités is dat lastig. Voor de elitekoers hebben we nu dertig aanmeldingen. Daar zitten best al goede namen bij, maar de rest moet nog komen.”

(Foto: Bas de Zeeuw)

(Foto: Bas de Zeeuw)

Renners komen nog altijd graag op Hemelvaartsdag naar Lekkerkerk, weet ook Hofman. “Er is altijd veel publiek. We staan bekend als het best bezochte amateurcriterium van Nederland. De premies zijn altijd goed hier. We hebben rond de tachtig sponsors.”

De voorzitter verwacht niet dat de bestrating van het nieuwe winkelplein voor uitglijders zal zorgen. “Het is op zich geen probleem. Iedereen denkt dat het glad is, maar ik niet. Op 25 april gaan ze de stenen wat opruwen, zodat het minder glad lijkt. Dan moet het goed gaan als de renners er overheen rijden.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.