Wereldkampioene Chantal Blaak in Ronde van Lekkerkerk

Deel dit:

blaakLEKKERKERK – Chantal Blaak gaat op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, van start in de Ronde van Lekkerkerk. Daarmee heeft het criterium opnieuw de wereldkampioene wielrennen aan het vertrek staan.

In 2017 deed de Deense Amalie Dideriksen, een ploeggenote van Blaak bij het Boels-Dolmans Cycling Team, mee aan de wielerronde. Nu zal de 28-jarige renster uit Berkel en Rodenrijs in eigen streek voor het eerst een criterium rijden in haar regenboogtrui.

Nadat ze eerder in het jaar in Montferland al de Nederlandse titel voor zich opeiste, sloeg Blaak afgelopen september de grootste slag in haar carrière. In het Noorse Bergen reed ze op acht kilometer van de finish weg uit een kopgroep, waarna ze solo de wereldtitel voor zich opeiste. De daaraan verbonden regenboogtrui zal ze nu in de Ronde van Lekkerkerk tonen. Een wedstrijd waarmee Blaak al goede ervaringen heeft. In 2008, als eerstejaars elite renster, won ze er zelfs al eens.

Tijdrit over één ronde
In de afgelopen jaren heeft de vrouwenwedstrijd een steeds nadrukkelijkere rol gekregen bij de Ronde van Lekkerkerk. Dat krijgt dit jaar nog een extra impuls. Voorafgaand aan het criterium dat voor hen om 14.20 uur start, rijdt een select aantal van de toprensters vanaf 13.45 uur een individuele tijdrit over één ronde. De organiserende Stichting Wielercomité Lekkerkerk hoopt op die manier de vrouwen nog meer een podium te bieden en het publiek de kans te geven om één voor één kennis te maken met de meest prominente deelneemsters in het peloton.

Programma
De Ronde van Lekkerkerk start op Hemelvaartsdag om 12.15 uur met een criterium voor Amateurs en Sportklasse renners. Daarna volgen de tijdrit en het criterium voor de vrouwen. Afgesloten wordt met een wedstrijd voor elite mannen en beloften. Die koers start om 16.00 uur. Voorafgaand aan de wielerronde organiseert atletiekvereniging Start ook dit jaar weer de Hemelvaartsdagloop, met vanaf 10.00 uur jeugdlopen en om 11.00 uur voor senioren de wedstrijd- en prestatieloop over 8,6 kilometer.

Meer informatie over de Ronde van Lekkerkerk is te vinden op de deze week online gekomen nieuwe website: www.rondevanlekkerkerk.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.