Topvrouwen aan het vertrek in Wielerronde Lekkerkerk

Deel dit:

Wielerronde vrouwen 2016-2732 LEKKERKERK – De 55e Rabobank Wielerronde van Lekkerkerk op Hemelvaartdag (25 mei) brengt een uiterst sterk deelnemersveld op de been. Vooral de dameskoers over 65 kilometer kent een hoog sterrengehalte met onder meer de Deense wereldkampioene Amalie Dideriksen, Marianne Vos en de kampioene van Australië: Amanda Spratt.

De man die dat allemaal voor elkaar bokst is Bram Hofman, voorzitter van Wielercomité Lekkerkerk én enthousiast pleitbezorger van het vrouwenwielrennen. “Ik kwam op het idee na de winst van Leontien Zijlaard-van Moorsel op de Olympische Spelen van 2000”, vertelt Hofman op de website van Ondernemers Coöperatie Lekkerkerk (OCL) . “Ik wilde haar graag naar ons dorp halen en hier een dameskoers organiseren.” Van het een kwam het ander. Anno 2017 geldt de Ronde van Lekkerkerk als één van de sterkste vrouwencriteriums van Nederland. “De dames rijden hier graag”, bevestigt Cees Nobel, pr-man van de wielerronde. “Dat heeft meerdere redenen. De wedstrijd valt prima in hun schema, ze treffen hier serieuze tegenstanders én er staat veel publiek langs het parcours.”

Bram Hofman is vooral trots op het binnenhalen van een aantal buitenlandse topwielrensters, van wie Amalie Dideriksen wel de meest in het oog springende is. “Via haar management kreeg ik onlangs groen licht”, glundert de Lekkerkerker. “Op woensdag moet ze eerst nog een examen doen voor haar opleiding, waarna ze die avond in het vliegtuig stapt. Ze logeert ’s nachts bij Chantal Blaak, zodat ze donderdag fris aan het vertrek staat.”

De vrouwenkoers in Lekkerkerk wordt gevolgd door de Elite- en Beloften amateurs over 100 kilometer. Ook hier ziet het startveld er veelbelovend uit. “Veel ogen zullen gericht zijn op nationaal kampioen Robin Wennekes”, weet Cees Nobel. “Maar hij zal het hier niet cadeau krijgen. Er staan tal van sterke renners klaar om mee te strijden om een plek op het podium. Eén van hen is regionaal favoriet Pjotr Havik uit Bergambacht.”

De A-amateurs bijten om 12.15 uur het spits af in de straten van Lekkerkerk. “Een populaire klasse”, zegt Bram Hofman. “Een paar weken geleden zaten we al op het maximale deelnemersaantal van honderd.” Onder hen bekende streekrenners als Henk Ceelen, Mathieu Henriks, Gerhard Joling, de gebroeders Nederlof en Yuri en Dennis Deelen. Ook hier geldt: spektakel gewaarborgd!”

Een middag lang wielerplezier
De Wielerronde van Lekkerkerk begint om 12.15 uur met de A-amateurs. Om 14.00 uur staan de vrouwen aan het vertrek, om 15.30 gevolgd door de Elite/Beloften. Voorafgaand aan het wielerspektakel houdt AV Start haar jaarlijkse Hemelvaartsdagloop. Extra publiekstrekker is de jaarlijkse kermis achter het vroegere gemeentehuis.

RTV Krimpenerwaard
RTV Krimpenerwaard zendt tussen 10.00 en 19.00 uur live uit vanuit Lekkerkerk. Met verslag van zowel de Hemelvaartsdagloop als de wielerronde.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.