Topper Schoonhoven-Altena blijft onbeslist

Deel dit:

balSCHOONHOVEN – De titelstrijd tussen Schoonhoven en Altena in de derde klasse C van het zaterdagvoetbal blijft ongemeen spannend. In de rechtstreekse confrontatie op sportpark Het Hofland in Schoonhoven gaven de nummers 1 en 2 van de ranglijst elkaar zaterdagmiddag weinig toe. De wedstrijd eindigde dan ook zoals hij begon, met een 0-0 stand.

Door dit resultaat houdt Schoonhoven de kampioenskansen in eigen hand, maar blijft de marge klein: slechts een punt. Nog vier wedstrijden is Schoonhoven verwijderd van het kampioenschap, maar een misstap kan het zich niet veroorloven. Altena zal de druk blijven opvoeren. Een zinderend slot van de competitie kan dan ook verwacht worden.

Komende zaterdag gaat Schoonhoven op bezoek bij VVAC in Ottoland. De thuiswedstrijd werd met 7-1 gewonnen. Zo makkelijk zal het dit keer niet gaan. De Ottolanders verkeren in goede vorm.

Spirit met tien man langs Wieldrecht
Spirit won zaterdag in Dordrecht met 0-1 van degradatiekandidaat Wieldrecht. De Ouderkerkers zijn hierdoor nog volop in de race voor de derde periodetitel.

Spirit speelde zich door deze benauwde zege bovendien in veiligheid in de tweede klasse D.

De ploeg van trainer Kees van der Poel speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man na rood voor Mick Veldhoen. Arjan van Velzen schoot in de tweede helft raak voor Spirit.

Dilettant thuis langs Lopik
Dilettant won zaterdag het thuisduel met Lopik met 2-1. De Krimpenaren blijven zo nog steeds meedoen in de strijd om de winst in derde periode.

Al in de eerste minuut was er een handsbal van een Lopikverdediger in het strafschopgebied, die door de scheidsrechter tot strafschop werd verheven. Maikel Meijerink bleef uiterst kalm en benutte de penalty feilloos. Lopik kreeg in de eerste helft ook een strafschop wegens een handsbal. Davy Boon schoot de bal langs de naar de goede hoek uitvallende Jeremy Verhagen in het doel.

Lopik speelde aanvallender, maar dwong geen echte grote kansen af. Het verdedigend ingestelde Dilettant liet de bezoekers het spel maken en sloeg in de slotfase toe via Pim Molenaar.

Komende zaterdag wacht Dilettant de uiterst lastige uitwedstrijd tegen IFC, dat nog uitzicht heeft op het kampioenschap in de vierde klasse D.

Meer uitslagen zaterdag: DCV-Pernis 2-1, Perkouw-SC Everstein 5-2, Streefkerk-Lekkerkerk 3-1, Linschoten-Bergambacht 2-0.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.