Titelaspiraties Schoonhoven lopen flinke deuk op

Deel dit:

balSCHOONHOVEN – Schoonhoven heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door met 2-2 gelijk te spelen bij VVAC. Op het moment dat de overwinning binnen leek, sloeg de thuisploeg uit Ottoland in de blessuretijd alsnog verdiend toe.

Door het verlies heeft Schoonhoven de kampioenskansen niet meer in eigen hand. Met nog drie wedstrijden te gaan is Altena -dat met 5-0 won van Sleeuwijk- de nieuwe koploper in de zaterdag derde klasse A.

Pieter Meijer zette Schoonhoven in de eerste helft op voorsprong. Nog voor rust kwam VVAC op gelijke hoogte. Na de rust zette Arie Versluijs Schoonhoven weer op voorsprong. Wat de ploeg van trainer Wim Eilander na de 2-1 liet zien was ver onder de maat. De spelers leken stijf van de zenuwen te staan en eigenlijk werd er geen fatsoenlijke bal meer gespeeld.

VVAC bleef daardoor geloven in een goed resultaat en dat werd beloond in de blessuretijd.

Dilettant verliest van titelkandidaat IFC
Dilettant was zaterdagmiddag niet opgewassen tegen titelkandidaat IFC. Het duel in Hendrik-Ido-Ambacht eindigde in 3-0. De ploeg uit Krimpen aan de Lek heeft daarmee de kans op een periodetitel hoogstwaarschijnlijk verspeeld.

Dilettant trad aan met vier spelers uit het derde team. De ploeg van Peter van Buren mocht niet klagen dat het bij rust nog 0-0 was. IFC zag in de eerste helft de bal op de paal belanden en kreeg vervolgens via een strafschop de uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. De bal vloog echter huizenhoog over.

In de tweede helft stelde de thuisploeg orde op zaken. Komende zaterdag komt de koploper in de vierde klasse D, Streefkerk, naar Krimpen aan de Lek.

DCV verslaat Neptunus-Schiebroek in doelpuntrijk kwartier
DCV was zaterdagmiddag met 2-4 te sterk voor Neptunus-Schiebroek. In de tweede helft kwamen de Krimpenaren in een kwartier vier keer tot scoren en kregen daarmee de Rotterdammers op de knieën. DCV keek op dat moment tegen een 1-0 achterstand aan.

DCV scoorde de gelijkmaker uit een dubieuze strafschop. Alex van Veen werd in de diepte aangespeeld en ging het strafschopgebied binnen; hij viel daarbij over zijn eigen benen en tot verbazing van iedereen wees de scheidsrechter naar de stip. Patrick de Reuver benutte deze buitenkans.

De overige doelpunten van DCV kwamen op naam van Guido van Oijen (2) en Tim van Diejie. Neptunus deed in de slotfase nog wel wat terug via Leroy van Buren, maar het was te laat om DCV nog in gevaar te brengen.

Spirit troeft Oude Maas af
Spirit heeft tegen Oude Maas de goede prestaties van de afgelopen weken voortgezet. Met een afgetekende 3-0 overwinning werd de ploeg uit Poortugaal afgetroefd.

Hiermee werd tegelijk de positie in het linkerrijtje van de zaterdag tweede klasse D versterkt en de kansen voor het behalen van de derde periodetitel in leven gehouden.

Trainer Kees van der Poel moest wat de opstelling van zijn ploeg betreft weer puzzelen, zoals vrijwel iedere week. Spirit kan door blessures en schorsingen de laatste weken nauwelijks in dezelfde samenstelling spelen. Toch stond er tegen Oude Maas weer een goede ploeg die een knappe overwinning behaalde.

Spirit kwam in de eerste helft door twee goede goals van Sergio Caminita aan een 2-0 voorsprong. Na rust was Oude Maas niet bij machte het Spirit moeilijk te maken. De Spiritverdediging gaf nauwelijks kansen weg. Daarentegen raakte Eric Jansen nog een keer de paal en maakte Marc van der Zee uit een fraaie vrije trap de 3-0.

Meer uitslagen zaterdag: Lekkerkerk-Moerkapelle 2-3, Bergambacht-Kamerik 3-2 en Heukelum-Perkouw 0-3.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.