Taekwondoka’s Koguryo gooien hoge ogen in Pijnacker

Deel dit:

koguryo1KRIMPEN A/D LEK – Sportcenter Koguryo heeft zaterdag van zich doen spreken tijdens de internationale Holland-Cup ITF Taekwon-do 2016 in Pijnacker. Op het onderdeel sparren eindigden alle deelnemers van de sportschool uit Krimpen aan de Lek op de hoogste trede van het ereschavot.

“Het was weer een uitdaging voor onze A-klasse vechters om zich te meten met de internationale top”, aldus Chiel Rombout van Koguryo. “Alleen de deelname uit het buitenland viel tegen. Er waren ongeveer tien landen vertegenwoordigd.”

Bij het sparren eindigde Quinten van Ooijen knap als eerste in de klasse junioren tot 62 kilogram. Shannon Wouters (senioren -68 kg) versloeg in de finale een Engelse, die tweede was geworden op de laatste wereldkampioenschappen.

Liza Mauritz heerste in de klasse tot 62 kilogram. Zij was voor iedereen te sterk.

Gaby Loccateli wist ondanks wat trainingsachterstand knap de klasse tot 56 kilogram te winnen.

Nina Meppelder had het makkelijk in de +75 kg-klasse en won zonder veel moeite de finale.

The Chaiyong (-63 kg) had de zwaarste poule. Hij schakelde alle internationale concurrenten uit en trof in de finale international en plaatselijk favoriet Cody van Oranje. Er ontspon zich een spannende partij die na verlenging gewonnen werd door The.

Aan het eind van de dag werd Koguryo ook beloond met de overall prijs.

Op het onderdeel tuls vielen de Krimpense prestaties wat tegen. Shannon Wouters en The Chaiyong kwamen niet verder dan de eerste ronde; Quinten van Ooijen verloor in de tweede ronde.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.