Spirit met tien man gelijk tegen DCV

Deel dit:

spiritOUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit en DCV hebben zaterdag in de vierde editie van deze streekderby in competitieverband met 1-1 gelijk gespeeld. Beide ploegen schoten niet veel op met deze puntendeling, al was Spirit er nog het meest content mee.

Na bijna een uur spelen moest de thuisploeg met tien man verder toen Virgil Munsel met rood naar de kleedkamer werd gestuurd. Enkele minuten later kwamen de bezoekers uit Krimpen aan den IJssel enigszins gelukkig op 0-1 uit een van richting veranderde vrije trap. In een poging om alles of niets te spelen bracht Richard van Cappellen Ruben Slooff in en werd verdediger Sander Kalkman eruit gehaald. Achteraf bleek het een gouden wissel want nog geen tien minuten later gaf de ingevallen aanvaller het laatste tikje en bezorgde hij Spirit toch nog een punt.

In een meer spannende dan goede wedstrijd kregen beide ploegen in de eerste helft een aantal kansen om de score te openen. Bastiaan Haasnoot moest een aantal keren goed in actie komen en voorin kregen Laurens Visser en Eric Jansen ieder een grote kans om te scoren.

Buiten deze kansen was het met name het eerste half uur een wedstrijd met veel balverlies aan beide kanten. In de loop van het duel kreeg DCV meer controle over de wedstrijd en werd Spirit gedwongen te verdedigen. Waar Spirit dit seizoen veel onnodige tegentreffers moest incasseren, speelden de Ouderkerkers nu wel compact en geconcentreerd. Daar tegenover liet Spirit aanvallend veel te weinig zien.

Door het gelijke spel zakten beide ploegen een plaatsje op de ranglijst. Koploper Neptunus-Schiebroek won met 0-1 van Zuidland. Sparta staat nu tweede na de 0-1 overwinning bij Hellevoetsluis. Spirit, DCV en Nieuwenhoorn volgen op twee punten achterstand. Komende aterdag gaat Spirit op bezoek bij Sparta.

Door Eric de Vendt.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.