Spirit opent extra kleedkamers om groei bij te benen [video]

Deel dit:

spiritOUDERKERK A/D IJSSEL – Voetbalvereniging Spirit presenteerde zaterdagmiddag aan leden, donateurs en wethouder Ria Boere trots vier nieuwe kleedkamers op het complex.

Erelid Cees van Vliet en vrijwilliger Dirk van Duijvendijk mochten het doek met de tekst ‘Krimpenerwaard heeft Spirit’ onthullen. Door zelfwerkzaamheid kon de club de kosten binnen de perken houden.

De nieuwe ruimten zijn hard nodig om de groeispurt van de derdeklasser bij te benen. Spirit telt anno 2018 een slordige duizend leden, maar beschikte nog over dertig jaar oude kleedkamers. Uitbreiding was het enige antwoord op de onstuimige groei.

Voorzitter Henk Lammertse meldde dat het geen eenvoudige zaak was om dat op te lossen. “We hadden geen idee waar we de nieuwe kleedkamers moesten plaatsen. Uiteindelijk hebben we de benodigde ruimten geïntegreerd in de huidige bebouwing. Architect Leen Lammens, die eerder de opstallen van dit complex tekende, was bereid ook de uitbreiding in te vullen.”

Er waren tachtig betonpalen van de firma Spek nodig om het fundament voor de kleedkamers te stutten. Intussen kroop ‘bejaarde’ Huib van Olderen over de grond om de riolering en het leidingwerk voor het sanitair aan te leggen. Daarna gingen andere gepensioneerde vrijwilligers aan de slag met tegelwerk en aankleding. Lammertse kwam woorden tekort om deze ‘harde kern’ te bedanken voor de inzet. De voorzitter wees in dat verband op verjonging van de onderhoudsploeg. “Die moet er echt een keer komen.”

Lammertse kondigde tijdens zijn nieuwjaarstoespraak aan bij de gemeente Krimpenerwaard aan te dringen op gelijke behandeling. Hij heeft reeds een brief gestuurd naar sportwethouder Lavinja Sleeuwenhoek met de vraag waarom streekgenoot Dilettant 220.000 euro van de gemeente kreeg voor de bouw van twee kleedkamers, terwijl Spirit 275.000 euro neertelde voor vier kleedkamers, een verzorgingsruimte en opslagruimte.

“Wij kregen nul op het rekest. Na het bericht over de steun aan Dilettant ontving ik van veel leden een boos mailtje over deze kwestie. Volgens berekeningen hebben we 50.000 euro bespaard door zelfwerkzaamheid. Dat zou eigenlijk beloond moeten worden.”

kleedkamers

Lammertse stond nadrukkelijk stil bij de scheldpartijen en bedreigingen aan het adres van scheidsrechters, trainers en bestuursleden. Vooral tijdens Spirit-Dilettant was het raak. “Als voorzitter van Spirit schaam ik me soms kapot over het gedrag van mensen op ons terrein. Zeker in tijden dat het eerste elftal minder draait, lijkt dit voor sommigen een vrijbrief voor wangedrag. Ik vind dit onacceptabel en het zal wat mij betreft niet meer worden getolereerd. Evenals het feit dat scheidsrechters en trainers de ernstigste ziektes naar het hoofd geslingerd krijgen. Emotie hoort bij sport en als fanatieke supporter roepen we allemaal wel eens wat, maar zodra er verwensingen bij komen, is voor mij de grens bereikt.”

Pieter van der Laan/Het Kontakt.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.