Spirit onmachtig tegen Alexandria’66

Deel dit:

spiritOUDERKERK A/D IJSSEL – In een zeer matige wedstrijd verloor Spirit zaterdag op eigen veld met 0-1 van Alexandria’66. De door blessures geteisterde Ouderkerkse ploeg gaf het opgekomen publiek nauwelijks het gevoel dat ze de punten in huis zou laten tegen de lager geklasseerde Rotterdamse opponent.

Trainer Richard van Cappellen moest zijn elftal op zes plaatsen wijzigen ten opzichte van dat aan het begin van het seizoen, waarmee Spirit zelfs drie weken lang op de eerste plaats stond. Hij kon niet beschikken over Bastiaan Haasnoot, Sander Kalkman, Julian Rook, Stefan Bitter, Ingmar Burema, Laurens Visser en Virgil Munsel.

Ondanks het excuus dat de basis elf van zaterdag misschien niet gewend is in deze samenstelling te spelen, mocht er wel meer verwacht worden van het team, dat een brede selectie heeft met goede spelers, dan dat het zaterdag liet zien.

Het eerste half uur was van beide kanten niet om aan te zien. Beide keepers kregen weinig te doen en de ploegen strooiden over en weer met slechte passes. Nadat de bezoekers in de 38ste minuut simpel op 0-1 kwamen, verwachtte iedereen, zeker in de tweede helft, een ander Spirit, een Spirit dat zich niet zomaar de kaas van het brood liet eten. Maar de Rotterdamse bezoekers hielden vrij gemakkelijk stand. Verder dan een schot van Eric Jansen net over het doel en een aantal kopkansjes van Kevin Kriek kwam Spirit niet. Ook het slotoffensief in blessuretijd met doelman Max van Herk diep in het Rotterdamse strafschopgebied leverde geen kans op.

Na vier wedstrijden op rij niet gewonnen te hebben, staat tweede klasser Spirit nu op een gedeelde vijfde plaats, nog maar slechts vier punten boven de degradatieplaatsen.

Door Eric de Vendt.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.