Spirit degradeert ondanks ruime overwinning

Deel dit:

spirit OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit heeft het niet gered om rechtstreekse degradatie af te wenden. Het was zaterdag afhankelijk van concurrent Papendrecht en moest zelf proberen te winnen van Hellevoetsluis. 

De Ouderkerkers traden enigszins verzwakt aan voor het uitduel. Met het oog op de naderende promotiewedstrijden werd een aantal – op scherp staande – spelers uit voorzorg aan de kant gehouden. Maar ondanks dat gegeven kreeg Hellevoetsluis in de beginfase van de wedstrijd de grootste kansen.  Daarna pakte Spirit het initiatief op, wat in de negentiende minuut resulteerde in een voorsprong. Een voorzet werd door Ruben Slooff tegen de keeper geschoten waarna Sergio Caminita de rebound intikte (1-0).

De ban was gebroken. Vaak kwam Spirit na een achterstand de klap niet te boven, maar een aantal wedstrijden dat het wel op voorsprong kwam verging het Spirit beter. Dat gebeurde een aantal weken geleden ook thuis tegen Pelikaan, nu straalde de ploeg van Richard van Cappellen hetzelfde gevoel uit. Het speelde gretig en bouwde de voorsprong uit naar een 4-0 ruststand. Eric Jansen nam met twee schitterende vrije trappen twee doelpunten voor zijn rekening. Vlak voor rust pikte Ruben Slooff, die de voorkeur kreeg boven Kevin Guttink in de spits, zijn doelpuntje mee.

In de tweede helft ging Spirit verder waar het de eerste helft mee bezig was. Al in de eerste minuut kopte Kevin Kriek op de lat en scoorde Ruben Slooff in de vijftigste minuut zijn tweede van de middag: 5-0. Het ging toen snel. Spirit speelde vrij uit en aan dit spel was niets te zien dat de ploeg uiteindelijk na afloop zou degraderen. Concurrent Papendrecht stond toen met 0-3 voor. Sergio Caminita scoorde ook zijn tweede (6-0) en Stefan Bitter nam de 7-0 voor zijn rekening. De aanvoerder kreeg later nog een publiekswissel. Hij vertrekt na het seizoen naar Nieuw-Lekkerland en speelde zodoende zijn laatste wedstrijd voor Spirit speelde. 

In de slotfase verslapte de concentratie. Hellevoetsluis scoorde nog twee keer maar moest toch toestaan dat Spirit met 7-2 ging winnen. Het was nog even spannend, gezien de tussenstand bij Piershil tegen Papendrecht (2-3), maar het doek viel uiteindelijk toch voor Spirit toen de definitieve eindstand daar bekend werd. 

Spirit degradeert naar de derde klasse waarin het voor het laatst in het seizoen 2010-2011 speelde. 

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.