Spirit deelt de punten met Papendrecht

Deel dit:

spiritOUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit heeft tegen Papendrecht voor de vierde keer op rij een gelijkspel behaald. Net als een week eerder tegen Piershil overheerste na de wedstrijd het gevoel dat er opnieuw twee punten waren verspeeld. Met name in de eerste helft lieten de Ouderkerkers een vijftal opgelegde kansen onbenut, terwijl de bezoekers geen enkele kans kregen, maar wel uit een standaard situatie de openingstreffer wisten te scoren.

Spirit begon aan de wedstrijd met Arjan van Velzen op de plaats van de geschorste Lars van der Wijngaard. Het team van trainer Warry van Wattum nam vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Post het initiatief. Het speelde verzorgd en opbouwend voetbal en de spelers lieten de bal veelvuldig rondgaan. Het eerste kwartier leidde dit al tot een aantal kansen. Een vrije trap van Eric Jansen ging in de zevende minuut via Stefan Bitter maar net voorlangs het Papendrechtse doel en twee minuten later lag de doelman in de weg bij een doorbraak van Björn van Dijk. In de nastoot wist ook Raoul Haliwela het net niet te vinden.

Na een klein half uur spelen viel de eerst kaart van de middag. Stefan Bitter beging een overtreding en liep tegen (zijn niet eerste) gele kaart aan. De aanvoerder raakte zeer geïrriteerd door de beslissing van de scheidrechter en liet zich ook door zijn teamgenoten maar met moeite tot kalmte manen. In de loop van de eerste helft deden een aantal spelers van Papendrecht dan ook alle moeite om hem verder te irriteren in de hoop dat hij opnieuw over de schreef zou gaan.

Spirit bleef kansen krijgen, maar ook Arjan van Velzen (kopbal over) en Eric Jansen (schot naast) kwamen niet tot scoren. In de 38e minuut kwam Papendrecht voor wat betreft de gele kaarten op 1–1 na een overtreding op Sander Kalkman. Een minuut later werd de bal door Papandrecht van de eigen doellijn gehaald na een omhaal van Timme van Hof uit een corner van Eric Jansen. Zoals vaak gebeurd als een ploeg niet scoort, viel het doelpunt in de 43e minuut aan de andere kant van het veld. Papendrecht kreeg een vrije trap die door een ongekend vrij staande speler ongehinderd kon worden binnen gekopt.

Droge knal
Na rust ging Spirit verder met waar het voor de thee was gebleven. Nadat een speler van Papendrecht kort na rust tegen geel was aangelopen was Raoul Haliwela dicht bij de gelijkmaker. Eric Jansen nam de zoveelste hoekschop, waarna de afgeslagen bal voor de voeten van de jonge aanvaller belandde. Zijn schot werd door de doelman van Papendrecht gepareerd. In de 59e minuut kwam Spirit verdient op 1–1. Uit opnieuw een corner van Eric Jansen belandde de bal tot twee keer toe op de lat, waarna Stefan Bitter dit maal deed waar hij het beste in is, namelijk zijn voeten laten spreken. Met een droge knal schoot hij Spirit langszij.

Papendrecht had inmiddels de uitstekende en behendige spits ingebracht, die de eerste helft voor straf op de bank had moeten doorbrengen omdat hij niet tijdig aanwezig was. Hij leek zijn medespelers duidelijk te inspireren, want Papendrecht speelde zich met vlagen aardig onder de druk van de geel–witten uit. Helaas leek het inbrengen van deze speler ook een signaal voor Papendrecht om meer op het randje van het toelaatbare te gaan spelen. Het was voor Spirit jammer dat scheidsrechter Post veel ontging. De net ingebrachte spits kreeg, nadat hij drie Spirit spelers was gepasseerd een prima kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zijn lob verdween niet alleen over doelman Haasnoot maar ook over het doel. De beste en meeste kansen waren echter voor de thuisclub. Sergio Caminita en Björn van Dijk vonden beiden de doelman van Papendrecht op hun weg en Raoul Haliwela zag zijn kopbal net over de doellat gaan. Timme van Hof leek na uit een corner van Eric Jansen bij de tweede paal binnen te schieten, maar ook zijn poging verdween naast het Papendrechtse doel.

Vlam in de pan
In de slotfase sloeg de vlam in de pan. Sven Hentzen en de in de tweede helft ingevallen Papendrechtse spits gingen een duel aan dat uitmondde in een handgemeen, waarna van beide kanten spelers en technische staf zich er mee bemoeiden. De matig leidende scheidsrechter Post kon niet meer doen dan beide aanstichters van het veld te sturen.

Beide ploegen deden daarna nog verwoedde pogingen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar zonder succes. Trainer Van Wattum werd op de valreep door scheidsrechter Post nog weggestuurd vanwege opmerkingen. Spirit moest helaas weer genoegen nemen met slechts een punt.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.