Snikhete wielerronde van Lekkerkerk met verrassende winnares

Deel dit:

Wielerronde Lekkerkerk 25-05-2017 084 LEKKERKERK – Het is gebruikelijk dat het weer goed is als de wielerronde van Lekkerkerk wordt verreden. Dit jaar was het echter meer dan goed weer, het was snikheet. De renners en rensters hebben op Hemelvaartsdag dan ook behoorlijk moeten afzien in de straten van het Lekdorp.
 
Bij de Amateurs/sportklasse duurde het lang voordat er enig zicht kwam op wie mogelijk als winnaar uit de bus zou komen. Na zestig kilometer koers eiste uiteindelijk Frank Visser uit Utrecht de winst voor zich op. Een telg uit de wielerfamilie Nederlof, in dit geval Rik Nederlof, eindigde als tweede en ook Pim Achterkamp reed zich met een derde plaats op het podium.

Wielerronde Lekkerkerk 25-05-2017 371

Het duizendkoppige publiek rechtte nog eens de rug voor de rit der kampioenen bij de vrouwen Beloften/Elite. Er kwam een sterk deelneemstersveld aan de start met nationaal, wereld- en meervoudig olympisch kampioenen; Marianne Vos, Anna van der Breggen, Jip van den Bos, de Deense Amalie Dideriksen en de beide Australische kampioenen Gracie Elvin en Amanda Spratt.

De uiteindelijke winnares Amy Pieters was echter niet onder de indruk van dit titanenveld en trok er al vrij snel na het startsignaal tussenuit om samen met Jeanne Korevaar nagenoeg de hele wedstrijd op kop te blijven. En geen enkele poging om het gat te dichten lukte door de soms jagende achtervolgers met onder anderen Marianne Vos en Amalie Dideriksen.

Wielerronde Lekkerkerk 25-05-2017 462

Na de finish werd het podium bezet door Amy Pieters die na 2012 dus ook de ronde van 2017 op haar naam bracht, met een tweede plek voor Marianne Vos en de huidige wereldkampioene Amalie Dideriksen werd derde.
 
De koers van de Elite heren, die honderd kilometer in de warmte moesten afwerken, was min of meer een kopie van wat de dames hadden laten zien. Al in de derde ronde namen Folkert Oostra en Jake Griffin een zodanige voorsprong dat zij daarmee de rest van het veld het nakijken gaven. Bijna de volle koers bleven deze twee mannen vooruit. In de laatste honderd meter was Oostra de sterkste van de twee en eindigde Griffin op de tweede plek. De derde plaats was voor Koos Jeroen Kers.

Wielerronde Lekkerkerk 25-05-2017 514

“Het was een warme 55e Rabo Ronde van Lekkerkerk”, vat Cees Nobel, pr-man van de wielerronde, de dag samen. “Er hebben zich slechts een paar kleine valpartijtjes voorgedaan. Als Wielercomite Lekkerkerk kijken we terug op een zeer geslaagd evenement en over niet al te lange tijd beginnen de voorbereidingen alweer voor de 56e Rabo Ronde van Lekkerkerk. Ook weer op Hemelvaartsdag, 10 mei 2018.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.