Schoonhoven met fikse nederlaag naar nacompetitie

Deel dit:

balSCHOONHOVEN – Schoonhoven verknoeide zaterdag zijn titelkansen bij Heukelum. Het elftal van Wim Eilander verloor kansloos met 5-1. Lijstaanvoerder Altena speelde gelijk tegen laagvlieger Peursum en dat was voldoende om Schoonhoven als nummer twee achter zich te houden.

Schoonhoven zal nu via de nacompetitie moeten proberen om alsnog promotie te bewerkstelligen.

Schoonhoven kwam zaterdagmiddag nog wel op voorsprong dankzij Kelvin Potuyt, maar thuisploeg Heukelum sloeg nog voor de rust driemaal doeltreffend toe. Na rust had de thuisclub direct op 4-1 kunnen komen, maar eerst bracht doelman Remi van Cappellen redding en niet veel later de lat. Uiteindelijk besliste Heukelum de wedstrijd in de 65ste minuut. Na de 4-1 had Schoonhoven geluk dat de thuisploeg nog maar slechts één keer scoorde, want een veel hogere score had er voor Heukelum deze middag zeker in gezeten.

Schoonhoven start de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse, met een dubbele ontmoeting met BVV uit Den Bosch. Schoonhoven speelt eerst thuis. De winnaar van deze tweedstrijd speelt de finale tegen Unitas of SSC’55.

Spirit verliest van Botlek
Spirit leed zaterdagmiddag thuis een nederlaag tegen Botlek. Na een 2-2 ruststand eindigde het duel uiteindelijk in 2-3. De Ouderkerkers grepen daardoor naast de derde periodetitel. Concurrent Neptunus-Schiebroek won met maar liefst 8-1 van Oude Maas en verzekerde zich van het ‘seizoenstoetje’. De Ouderkerkse treffers kwamen op naam van Mark van Dam en Marc van der Zee.

Lekkerkerk gelijk tegen Noordeloos
Voor Lekkerkerk stond er zaterdagmiddag niets meer op het spel tegen Noordeloos. Dat was duidelijk terug te zien in de wedstrijd. Lekkerkerk kwam na ruim een half uur op voorsprong door een treffer van Martijn de Jong. De thuisclub kon niet lang genieten van de voorsprong, want een paar minuten later stond het alweer gelijk. Vroeg na rust nam Noordeloos de leiding. De bezoekers leken de drie punten mee naar huis te nemen, maar in de 91ste minuut maakte invaller Patrick Prevo de 2-2. Doordat Kamerik zijn uitwedstrijd bij SPV’81 wist te winnen, eindigt Lekkerkerk als zesde op de ranglijst van de vierde klasse D.

Meer uitslagen zaterdag: Arkel-Perkouw 3-4, Bergambacht-Oudewater 2-4 en Rijnstreek-Dilettant 0-8.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.