Ron IJsselsteijn pakt driebanden-titel: ‘Steun fans gaf me vleugels’ [video]

Deel dit:

driebandenLEKKERKERK – De Krimpenerwaard is weer een kampioen rijker. Ron IJsselsteijn (59) uit Krimpen aan de Lek won vorige week zondag het NK driebanden in de hoofdklasse.

Roodgloeiend stond de telefoon daags na zijn overwinning in Westerhaar. “Familie, vrienden, kennissen: echt iedereen wilde me feliciteren. Heel leuk om mee te maken.” IJsselsteijn kende een valse start van het toernooi waarin acht gewestelijke kampioenen van Nederland het tegen elkaar opnamen. Zijn eerste partij op vrijdag ging verloren en zo belandde hij op de laatste plaats. Maar daarna reeg de Krimpense driebander de overwinningen aan elkaar.

Op zondag moest de beslissing vallen. “Het kon echt nog alle kanten op”, blikt IJsselsteijn terug. “Om kans te maken moest mijn grootste concurrent verliezen. En ik moest m’n eigen partij winnen.” De spanning liep langzaam op, zeker toen zijn concurrent 30-31 achter kwam te staan. Zijn tegenstander maakte vervolgens vier caramboles en trok de partij naar zich toe. Ondertussen wist IJsselsteijn zijn eigen partij winnend af te sluiten en kon hij een feestje bouwen met zijn fans. Die waren met auto’s en een bus naar Overijssel gereden om IJsselsteijn te steunen. “Hun steun gaf me echt vleugels.”

Los
Toen hij op het podium stond en het Wilhelmus klonk kwam er wel iets los bij IJsselsteijn. “Ja, dan gaat er wel wat door je heen hoor. Vijftien jaar geleden ben ik al eens een keer Nederlands kampioen geweest, toen zelfs in de extra klasse waar het niveau nog een stukje hoger ligt. Toch is deze overwinning voor mij bijzonderder. Dat kwam vooral omdat mijn vrouw en kinderen erbij waren. En mijn clubgenoten van biljartclub ONA (Ontspanning Na Arbeid). Met hen sta ik toch elke week aan de biljarttafel in café De Amsterbron in Lekkerkerk.”

Zaterdag de 17e staat er een overwinningsfeestje op de planning. Of hij nog op de platte kar door het dorp gaat? IJsselsteijn durft het niet te zeggen. “Ze hebben wel wat georganiseerd voor me, maar ik heb geen idee wat er gaat gebeuren. Ik laat het maar over me heen komen.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.